Type Here to Get Search Results !

Ευτράπελα & απρόοπτα της κάλπης στην Πάτρα

Κύλησε η μέρα των εκλογών και οι εικόνες ήσαν πολλές και τα σχετικά απρόοπτα. Νεαρά παιδιά μόλις 17 ετών που τα συνόδευαν οι γονείς τους και που είχαν το θάρρος να ρωτήσουν αν δεν τους αρέσει κανένα από τα κόμματα αν είχαν κι άλλη επιλογή όπως το λευκό. Είδαμε μεγάλης ηλικίας ανθρώπους ανήμπορους που τους συνόδευαν τα παιδιά τους που αναγκαστικά ζητούσαν την συνδρομή των δικαστικών αντιπροσώπων στο παραβάν για να ψηφίσουν.
 Είδαμε ανθρώπους αγράμματους που επίσης χρειάστηκαν βοήθεια, άλλους ψηφοφόρους (γυναίκες) που έκαναν χιούμορ ότι «τώρα μάθατε την ηλικία μου…», κι άλλους που έψαχναν ματαίως στους αναρτημένους πίνακες για να βρουν που ψηφίζουν (δυστυχώς πιο πολύ μπέρδευαν τους πολίτες παρά τους βοηθούσαν). Πάλι σε άλλη περίπτωση, εμφανίστηκε νεαρός μαζί με αστυνομικό που ζήτησε συμβουλή τι να κάνει καθώς ενώ υπήρχε το επώνυμο του στον εκλογικό κατάλογο ήταν άλλο το μικρό όνομα και θα έπρεπε να πάει στο δημοτολόγιο να τσεκάρει και να πάρει έγγραφο και μετά να επιστρέψει στο εκλογικό κέντρο ώστε να πιστοποιηθεί ότι μπορεί βάσει των εκλογικών καταλόγων να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα!
Μόλις ο άνθρωπος άκουσε τι θα έπρεπε να κάνει παραιτήθηκε… Επίσης ακούσαμε πως πολίτες προσπαθούσαν να μπουν ηλεκτρονικά να δουν που ψηφίζουν αλλά το σύστημα κόλλαγε. Πάντως η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική έως μεγάλη. Οι Έλληνες και δη οι Πατρινοί ενδιαφέρθηκαν παρά και τη ζέστη να πάνε να ψηφίσουν. Άντε και στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ