Type Here to Get Search Results !

Ομορφαίνει μία από τις γωνίες του ιστορικού κέντρου της πόλης

Ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά της Πάτρας πρόκειται να ανακαινιστεί και να συντηρηθεί, χωρίς φυσικά να χάσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. 
Πρόκειται για το κτίριο Ερμής που ανήκει στον ομώνυμο σύλλογο της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Γεροκωστοπούλου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η μελέτη εργασιών αποκατάστασης του ισόγειου του ακινήτου. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι εναρμονισμένες με το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου, ενώ η μορφολογική του δομή χρονολογείται στις αρχές της ώριμης φάσης της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. 
Στη μελέτη, περιλαμβάνονται συγκεκριμένες εργασίες, οι οποίες θα καταστήσουν λειτουργικότερο το τμήμα του αρχιτεκτονικού μνημείου για το οποίο προορίζονται, χωρίς να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του. Ανάμεσα στις άλλες εργασίες είναι η καθαίρεση ψευδοροφών και σαθρών τμημάτων της οροφής του ισογείου, η επισκευή της τοιχοποιίας, η ενίσχυση της κύριας ξύλινης δοκού της οροφής, η κατασκευή πλάκας δαπέδου και άλλες. 
Είναι σημαντικό για την διατήρηση της εικόνας του κτιρίου ότι το κατάστημα εξωτερικά θα χρωματιστεί στα ίδια χρώματα και αποχρώσεις με τις υπάρχουσες του κτιρίου και σύμφωνα με την χρωματική μελέτη.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κανακάρη, αλλά και αρκετοί ακόμα δρόμοι του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, είναι γεμάτοι από τέτοια νεοκλασικά αρχιτεκτονικά στολίδια που αν ανακαινιστούν και συντηρηθούν είναι σίγουρο ότι θα δώσουν μία άλλη αισθητική στην πόλη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ