Type Here to Get Search Results !

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στην Πάτρα - Ποιες άλλες πόλεις ακολουθούν

Η επίσημη πρεμιέρα για τα ξενοδοχεία Moxy της Marriott στην Πάτρα δεν πρέπει να περάσει ως μία ακόμη είσοδος ενός σήματος στην ελληνική αγορά. Μπορεί το βράδυ της Τετάρτης στο κόψιμο της κορδέλας να ήταν παρόντες άπαντες, από τον αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά (σ.σ. και οι δύο τους, τυχαία, ως ένοικοι του ξενοδοχείου) μέχρι τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, όμως τα σχέδια της Marriott, της Εθνικής Πανγαία (στην οποία ανήκει το ακίνητο), της Dimand (project manager του έργου) και της μισθώτριας εταιρείας DPN, πηγαίνουν πολύ μακρύτερα.

Οι παραπάνω φορείς έχουν εκτιμήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης του μοντέλου Moxy, και μαζί ή ξεχωριστά, θεωρούν ότι μπορεί να αναπτυχθεί δυναμικά στην ελληνική αγορά τα επόμενα χρόνια. Στα πλαίσια αυτά ήδη είναι στα σκαριά το πρώτο Moxy στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Dimant την άνοιξη του 2021.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων εταιρειών η Ελλάδα σε πρώτη φάση "σηκώνει" περίπου 20 Moxy με 4 - 5 από αυτά σε Αθήνα και Πειραιά. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Θεσσαλονίκη όπου εξετάζονται ακίνητα ενώ το τρίτο ξενοδοχείο δεν αποκλείεται να ανοίξει στην Κρήτη όπου η Dimant βρίσκεται κοντά στην απόκτηση οικοπέδου. Παράλληλα ενδιαφέρον υπάρχει για μεγάλες επαρχιακές πόλεις όπως τα Ιωάννινα και η Λάρισα αλλά και τα τουριστικά νησιά.

Τα πλεονεκτήματα του μοντέλου Moxy
To Moxy ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια σαν ένα πείραμα των Marriott σε συνεργασία με την IKEA για την δημιουργία ενός μοντέλου ξενοδοχείου που θα απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες και όσους είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media. Στο τελευταίο βοηθούσε η μοντέρνα διακόσμηση που ξέφευγε από αυτή των περισσότερων ξενοδοχείων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο bar - που λειτουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις και ως reception του ξενοδοχείου - αλλά και στο φαγητό που είναι self service. To μοντέλο αγκαλιάστηκε σύντομα από και από άλλες ομάδες πέρα από αυτές που αρχικά πίστευε ότι θα είναι το κοινό του νεότερου σήματος της η Marriott και πλέον αποτελεί το πιο δυναμικό σήμα της για τα επόμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη λειτουργούν 40 Moxy σε διάφορες χώρες ενώ σε φάση υλοποίησης είναι άλλα 50.
Οι πρωτιές του Moxy της Πάτρας

Αν και μοντέλου "σκληρού τύπου", δηλαδή δεν επιδέχεται πολλές αλλαγές το Moxy Patra Marina έχει αρκετά στοιχεία που δεν είχαν τα προηγούμενα Moxy. Είναι το πρώτο που έχει πισίνα και roof garden καθώς και το πρώτο που έχει θέα στην θάλασσα.

Το Moxy Patra Marina, δημιουργήθηκε στη θέση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μορέας» που άφησε το δικό του αποτύπωμα και λειτούργησε από το 1974 έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στην πόλη. Τα 116 cozy δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν τηλεοράσεις 49 '', σύνδεση στο Netflix, επίπεδες οθόνες LCD, συστήματα ήχου υψηλής ποιότητας και δωρεάν Wi-Fi. Η μέση τιμή για διανυκτέρευση κινείται στα 75 ευρώ.

Σύντομα θα λειτουργήσουν και δύο αίθουσες συνεδρίων στους υπόγειους χώρους του ξενοδοχείου, μία δυνατότητας φιλοξενίας 50 συνέδρων και μία των 100 ατόμων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ