Type Here to Get Search Results !

Στο... πόδι η αγορά για το πασχαλινό τραπέζι - Στα ίδια περίπου επίπεδα οι τιμές

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι στους Πατρινούς, με τις τιμές στην αγορά στα καταστήματα τροφίμων που αυτές τις μέρες έχουν μεγάλη ζήτηση να μην παίρνουν την ανιούσα, κυρίως γιατί οι επαγγελματίες επιλέγουν να απορροφήσουν τις όποιες αυξήσεις, ξέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καταναλωτικό κοινό. 
Άλλωστε εξαιτίας των δυσκολιών αυτών δεν υπάρχει άλλη λύση για τους επαγγελματίες για να τονώσουν την αγορά και την εμπορική κίνηση στα μαγαζιά τους από το να κρατήσουν τις τιμές στο ίδιο επίπεδο, μην ανεβάζοντας τες, σε μία περίοδο που η πλειοψηφία των νοικοκυριών έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες της για το πασχαλινό τραπέζι. 
Για τον λόγο αυτό η κίνηση ήδη έχει τονωθεί στα καταστήματα τροφίμων, σε σύγκριση με άλλες χρονικές περιόδους με τους επαγγελματίες να ελπίζουν ότι θα υπάρξει μία άνοδος στον τζίρο των ταμείων τους, με το κοινό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των μαγαζιών της πόλης. Στα κρεοπωλεία της Πάτρας αυτές μέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα. 
Οι τιμές των ειδών που αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω Πάσχα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, με βάση τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Πάτρας, Διονύσης Ανδρεόπουλος. Το αρνάκι το βρίσκει κανείς στα 7,5 με 9 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσικάκι στα 8 ευρώ. Το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι είναι στα 8 ευρώ επίσης. 
Ίδιες τιμές σε σύγκριση με πέρυσι βρίσκει κανείς και στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας. Στα τσουρέκια που αυτές τις μέρες έχουν μεγάλη πέραση, οι τιμές είναι στα 3 με 5 ευρώ το κιλό, ενώ τα γεμιστά τσουρέκια τα βρίσκει κανείς στα 10 με 12 ευρώ (ανάλογα με την γέμιση).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ζαχαροπλαστών Πάτρας, Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, στα 10 με 12 ευρώ το κιλό είναι και τα πασχαλινά κουλούρια, ενώ σε προσιτές τιμές είναι επίσης και τα σοκολατένια αβγά που αυτές τις μέρες έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση κυρίως από τους νονούς. 
Αρκετά καλές είναι οι τιμές που συναντάει κανείς στα πασχαλινά είδη και στους φούρνους  της Πάτρας, με τον γραμματέα της συντεχνίας αρτοποιών Κώστα Τηλιγάδη να υποστηρίζει ότι και φέτος οι επαγγελματίες αρτοποιοί απορρόφησαν τις όποιες αυξήσεις, προκειμένου να κρατήσουν τις τιμές στο ίδιο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τα οπωροπωλεία της Πάτρας, παρόλο που σε πανελλήνιο επίπεδο, έχουν παρατηρηθεί ορισμένες αυξήσεις σε είδη που συμπληρώνουν το πασχαλινό τραπέζι, όπως στις πατάτες και στις ντομάτες.  
Η αγορά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, ξεκίνησε να τονώνεται από την Μεγάλη Τρίτη και μετά, όταν καταβλήθηκαν οι συντάξεις, αλλά και στη συνέχεια το ΚΕΑ για τους άνεργους και το δώρο του Πάσχα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί έως και το Μεγάλο Σάββατο, με τα νοικοκυριά να τρέχουν για τα τελευταία ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ