Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ερευνάται υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων στη ΔΕΥΑΠ

Υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, ύψους 21.774 ευρώ, ερευνά η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται εργαζόμενος στο τμήμα ταμειακής διαχείρισης.
Σύμφωνα με τον Δήμο Πατρέων, ο εργαζόμενος φέρεται "να εισέπραττε αποδείξεις καταναλωτών, τις οποίες, όμως, δεν πίστωνε, κατά το χρονικό διάστημα από 7 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου".
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, αναφέρεται ότι "η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν, προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση του εργαζόμενου από τη θέση εργασίας του, ενώ ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του με επίδοση κλήσης σε απολογία για τα παραπτώματα της υπεξαίρεσης και ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΥΑΠ, καθώς και της δυσφήμισης της επιχείρησης και των εργαζόμενων σε αυτή".
Επίσης, "δόθηκε εντολή να πιστωθούν άμεσα οι λογαριασμοί των καταναλωτών με τα αντίστοιχα ποσά που είχαν πληρωθεί, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, δηλαδή, να φαίνονται ανεξόφλητα και να ζητούνται επιπλέον ποσά".
Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση "την επιβολή αργίας 45 ημερών σε βάρος του εργαζόμενου, δηλαδή, τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία, την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, αλλά και την κατάθεση αγωγής σε βάρος του εργαζόμενου".
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, "η συγκεκριμένη πράξη, η οποία είναι μεμονωμένη, δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, των οποίων είναι καθοριστική η συμβολή στο να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια μία σειρά από έργα στην πόλη μας".
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, "η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί και κάνει πράξη το ότι ούτε ένα ευρώ του λαού μας δεν θα σπαταληθεί ή θα χαθεί, αντίθετα, θα το σεβαστεί και θα το αξιοποιήσει προς όφελος του ίδιου του λαού, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ζήτημα της υπεξαίρεσης χρήματος από εργαζόμενους όπου οφείλουμε και θα πάρουμε τα προβλεπόμενα μέτρα για την υπεράσπιση του δήμου και των καταναλωτών".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ