Type Here to Get Search Results !

Ολοκληρώνεται η νέα περίφραξη μπροστά από το χώρο του νέου λιμανιού

Μέχρι τα τέλη του Μάη αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που έχει ξεκινήσει ο ΟΛΠΑ για την κατασκευή του εξωτερικού φράκτη, κατά μήκος του νέου λιμανιού της Πάτρας. 
Ο φράκτης αυτός κατασκευάζεται από τον ΟΛΠΑ στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων που λαμβάνει ο Οργανισμός για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του λιμανιού, έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα οι εταιρείες που εξυπηρετούνται μέσα από αυτό.
Το έργο έχει καθυστερήσει ως προς την υλοποίησή του, κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους και εμπόδια που προέκυψαν κατά την εξέλιξή του, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του Οργανισμού, δεν έχουν βγει εκτός χρονοδιαγράμματος και από τη στιγμή που οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. 
"Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε την υλοποίησή του μέχρι τα τέλη του Μάη και ήδη οι εργασίες έχουν ενταθεί, κάτι που εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς περνώντας από το νέο λιμάνι" τονίζει ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Νίκος Κοντοές. Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει γύρω στο 1.000.000 ευρώ. 
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Οργανισμού, η νέα περίφραξη έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα υπάρξει ειδικός διάδρομος, όπου εκεί θα κινούνται οι λιμενικές αρχές, προκειμένου να μην αφήσουν τους μετανάστες να μπουν στο χώρο του νέου λιμανιού. 
Παράλληλα, μαζί με με τη δημιουργία της περίφραξης ο ΟΛΠΑ, θα προχωρήσει στην αγορά ηλεκτρονικού τεχνολογικού εξοπλισμού για την καλύτερη προστασία και ασφάλεια του χώρου. Ο νέος φράκτης, άλλωστε, θα έχει πολιτικό χαρακτήρα και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το όλο σύστημα ασφάλειας. 
Πάντως, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο αριθμός των μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας, έχει αυξηθεί τους δύο τελευταίους μήνες, χωρίς όμως η κατάσταση να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών και δεν υπάρχει μέχρι ώρας ανησυχία για νέα έξαρση της προσφυγικής ροής από την στιγμή που γίνονται καθημερινά περιπολίες από την αστυνομία και εξακολουθούν να τηρούνται τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται. 
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Λιμενικές Αρχές, αλλά και η Αστυνομία στους ιθύνοντες του Οργανισμού, η κατάσταση μπροστά από το νέο λιμάνι, στους χώρους των εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών κτιρίων, από τότε που έγινε η επιχείρηση μαζικής εκκένωσης, παραμένει υπό έλεγχο και δεν απειλεί σε καμία περίπτωση την ομαλή λειτουργία του λιμένα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ