Type Here to Get Search Results !

Υποτυπώδης η προστασία από φωτιά σε κτίρια-κοσμήματα της πόλης

Η καταστροφή από τη μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων φέρνει στο προσκήνιο τι γίνεται με τα μνημεία και τα κτίρια-κόσμημα στην Πάτρα, όπως το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και το Δημοτικό Νοσοκομείο και κατά πόσο έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή πυρκαγιάς ή σε περίπτωση που εκδηλωθεί, αντιμετώπισής της.
Οπως είπε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων, Χρήστος Κορδάς, στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα για την υπάρχουσα υποδομή πυροπροστασίας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, επί χρόνια δεν υπήρχε πυροπροστασία. Αυτό σημαίνει ότι από τύχη δεν είχαμε κάποια εκδήλωση φωτιάς, καθώς τότε το Θέατρο χρησιμοποιούνταν και για καρναβαλικές εκδηλώσεις, με πολύ κόσμο και συνθήκες -π.χ. κάπνισμα- που θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα.
Πριν μερικά χρόνια τοποθετήθηκε σύστημα πυρανίχνευσης στο κτίριο, όμως υπάρχει πρόβλημα στη χρησιμοποίησή του σε περίπτωση ανάγκης. Και αυτό γιατί δεν έχει επιτραπεί η εγκατάσταση αυτόματης ενεργοποίησης του συστήματος επειδή είναι μνημείο και οι καταστροφές από το νερό μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τη φωτιά.
Οσον αφορά το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το μόνο εργαλείο που έχει αυτό το μνημείο-κόσμημα της Πάτρας για να προστατευθεί σε περίπτωση φωτιάς, είναι κάποιους πυροσβεστήρες.
Οπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Χρ. Κορδάς, δεν μπορεί υπάρξει σύστημα πυρασφάλειας αν δεν γίνει πρώτα η ανάπλαση του κτιρίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΚΟΡΔΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ