Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: 930 ευρώ σε 10 οικογένειες προσφέρει η Κοινο_Τοπία

Η Επιτροπή Εκδηλώσεων της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες της οργάνωσης που στόχο έχουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συμπολίτες μας που χρήζουν υποστήριξης για την καθημερινή τους διαβίωση, διοργάνωσε λαχειοφόρο αγορά.
Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε δηλαδή τα 930€, θα δοθούν σε 10 περιπτώσεις οικογενειών που οι κηδεμόνες δεν είναι ενταγμένοι στην αγορά εργασίας και τα προστατευόμενα τέκνα βρίσκονται στο στάδιο της βασικής εκπαίδευσης.
Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών μελών και φίλων της οργάνωσης και δη της χορωδίας στα γραφεία της την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ανέδειξε τα παρακάτω αποτελέσματα.
Η εντυπωσιακή χειροποίητη πλεκτή γυναικεία τσάντα -προσφορά της Χριστίνας Μαυροπούλου στελέχους της Κοινο_Τοπίας, αξίας 160€ περίπου- που ανήκει στην κατηγορία των γυναικείων αξεσουάρ και τη βρίσκουμε στις προθήκες πολλών καταστημάτων ένδυσης κληρώθηκε στη Σαλώμη Χρυσανθακοπούλου Βασλαματζή (Νο 55 ροζ).
Το ιδιαίτερα καλόγουστο χειροποίητο πλεκτό τύπου εσάρπα-πόντσο προσφορά της Αναστασίας και της Φωτεινής Βελλοπούλου ιδρυτικών μελών της Κοινο_Τοπίας -αξίας 140€ περίπου- είναι μια διαφορετική προσέγγιση σε ένα γυναικείο ένδυμα που συνδυάζει δύο πολύ αγαπημένα στοιχεία κληρώθηκε στην Ελένη Γεωργακοπούλου (Νο 53 πορτοκαλί 1).
Τα χειροποίητα πλεκτά κασκόλ σε υπέροχα χρώματα προσφορά της Στέλλας Φάκου φίλης της Κοινο_Τοπίας –αξίας 20€ περίπου το καθένα- φτιαγμένα μόνο με το χέρι και τον καρπό και με πολύ αγάπη και μεράκι κληρώθηκαν στη Γεωργία Μπούνια (Νο 21 λευκό), Ανδρέα Νικολετάτο (Νο 38 μπλε) και Μαριάνθη Ανδρουτσοπούλου (Νο 18 κίτρινο 2).
Όλα τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα που ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις, το Σύνταγμα και τους νόμους.
Το σημαντικότερο κείμενο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ.
Η Σύμβαση αυτή, που υπογράφτηκε το 1989 από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Το 1992 έγινε νόμος και στη χώρα μας (νόμος 2101/92).
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες δικαιωμάτων:
· Προστασία (από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διάκριση, ρατσισμό, κ.λπ.)
· Παροχές (δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια, την ψυχαγωγία, κ.λπ.)
· Συμμετοχή (δικαίωμα στην έκφραση γνώμης, την πληροφόρηση, τον ελεύθερο χρόνο, κ.λπ.)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ