Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: 1.500 συλλήψεις μέσα σε 13μήνες

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου Πάνω από 1.500 συλλήψεις εκ των οποίων οι 188 ήσαν διακινητές αλλοδαπών, 360 ήσαν οι ταξιδιώτες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και 350 ήσαν παράνομα μεταφερόμενοι που επιχείρησαν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα. Οι παραπάνω αριθμοί καταγράφηκαν τον τελευταίο χρόνο όταν τα ηνία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών είχε ο απερχόμενος λιμενάρχης Δρόσος Ρεΐζης, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή της Δ/νσης Ναυτικής Εργασίας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο κ. Ρεΐζης παρέδωσε τη σκυτάλη στον νέο κεντρικό λιμενάρχη Πατρών Νικόλαο Ματούλα, χθες το μεσημέρι, σε μια σεμνή τελετή, με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, στην κατάμεστη από εκπροσώπους αρχών και φορέων αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής έγινε αναφορά στην σημαντική συμβολή του απερχόμενου λιμενάρχη στην πάταξη του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος το οποίο ταλάνιζε το λιμάνι της Πάτρας.
Έγινε μνεία στην συμβολή του στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση των αλλοδαπών μεταναστών από τα παλιά εγκαταλελειμένα κτίρια της παραλιακής ζώνης, με αποτέλεσμα να τεθεί ένα σημαντικό «ανάχωμα» στην πολιορκία του νέου λιμανιού από ψυχές που αναζητούσαν το «εισιτήριο» για το λαθραίο ταξίδι της φυγής. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λιμένος Πατρών Γιώργου Τελώνη, ο οποίος παίρνοντας πρώτος τον λόγο στην εκδήλωση εξήρε τη συμβολή του κ. Ρεϊζη στην επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και στις προσπάθειες που κατάβαλε για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.«Αναλάβατε πριν από 13 μήνες σε αχαρτογράφητα νερά, ένα δύσκολο έργο και πλέον η εικόνα του λιμανιού έχει αλλάξει πλήρως» είπε στον απερχόμενο λιμενάρχη ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος και διοικητής του 5ου Λιμενικού Τμήματος Μιχαήλ Κωστάκης, ο οποίος τον αποχαιρέτισε και με την ιδιότητα του διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Αιγίου.Τόνισε, πως τον Αύγουστο του 2017 η κατάσταση με το μεταναστευτικό πρόβλημα είχε ενταθεί, οι επιθέσεις σε βάρος των λιμενικών ήταν συνεχείς και είχαν σημειωθεί τρεις τραυματισμοί λιμενικών, ενώ σήμερα, μετά τις προτάσεις και τον διάλογο βρέθηκαν λύσεις στα προβλήματα των λιμενικών.«ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ»«Το Λιμεναρχείο της Πάτρας είναι το πιο δύσκολο όλης της Ελλάδας, το οποίο υπηρέτησα τους τελευταίους 13 μήνες. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα αποχωρώντας. Γνώρισα και συνεργάστηκα με αξιόλογους ανθρώπους, αισθάνομαι το προσωπικό του Λιμεναρχείου ως οικογένειά μου και τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα», ανέφερε ο κ. Ρεϊζης, κάτι άλλωστε που ήταν πρόδηλο και από τον κόμπο στην φωνή του. «ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ»«Έζησα το φαινόμενο, των 500 ανθρώπων να πηδούν τα κάγκελα για να βρουν μια καλύτερη μοίρα. Και δυστυχώς, η άχαρη δουλειά μας είναι να τους εμποδίζουμε. Επρεπε να λυθεί το πρόβλημα αυτό, για να λειτουργεί το λιμάνι με ασφάλεια για τους χρήστες του. Με τη συνεργασία της Αστυνομίας και με όλους τους φορείς καταφέραμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του Λιμεναρχείου», ανέφερε με συγκίνηση ο απερχόμενος Λιμενάρχης καλώντας τους εκπροσώπων των φορέων να συνεχίσουν την προσπάθεια για να μην επαναληφθούν οι εικόνες του χθες στο λιμάνι.Εκτός από τα στοιχεία για το μεταναστευτικό, ανέφερε πως πρωταρχικό μέλημα ήταν η πάταξη κάθε μορφής έκνομων ενεργειών.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο συνελήφθησαν 13 διακινητές ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 420 κιλά κάνναβης και μικροποσότητες ηρωίνης, από σε τέσσερις υποθέσεις.Μεγάλο «χτύπημα» καταφέρθηκε στην διακίνηση μεγάλης ποσότητας -8,5 εκατομμύρια λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να είναι πολύ μεγάλη, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 70 φορτηγά και Ι.Χ. για παράνομη δραστηριότητα καθώς επίσης και δύο παράνομες μεταφοράς με σκάφη, μια υπόθεση πλαστογραφίας,κ.ά., με στόχο όπως είπε το Λιμάνι της Πάτρας ως υπηρεσία να λειτουργεί σωστά.Ευχαρίστησε, τέλος,θερμά την διοίκηση και το προσωπικό του ΟΛΠΑ που συνετέλεσαν για να λειτουργεί σωστά το λιμάνι της Πάτρας, την Αστυνομία, την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Τελωνείο, την Πυροσβεστική, την Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, την Ναυτική Διοίκηση του Ιονίου, την διοίκηση του ΚΕΤχ, της 116 και 117 Π.Μ., τους εκπροσώπους αρχών και φορέων, όλους τους παριστάμενους και ιδίως όλο το προσωπικό – τους συναδέλφους του λέγοντάς τους «χωρίς εσάς δεν θα είχε γίνει τίποτα», καλώντας τους να συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο του Λιμεναρχείου.Στον κ. Ρεΐζη προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα σε ανάμνηση της συνεργασίας τους από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων της Πάτρας Γιώργο Τελώνη, τον πρόεδρο της Ενωσης Αποστράτων Ναυτικού Δυτ. Ελλάδος Δημήτριο Μποϊλέ, τους λιμενικούς υπαλλήλους, οι οποίοι του απένειμαν τον θηρεό του Συλλόγου σε ανάμνηση της άψογης συνεργασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ