Type Here to Get Search Results !

Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τις 15 έως τις 20 Απριλίου

Για 7η συνεχή χρονιά η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ περιλαμβάνοντας δεκάδες δράσεις ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και πρόληψης ξεκινάει από τη Δευτέρα 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου.
Διοργανώνεται σε συνεργασία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με την  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος- Διεύθυνση Υγείας, την INTERAMERICAN και την ΠΟΠΑμεΑ  Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Στηρίζεται από δεκάδες φορείς σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
«Η σφοδρή κρίση που βίωσε η χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων οι οποίες φρέναραν σε σημαντικό βαθμό τις άσχημες συνέπειες στην κοινωνία. Ωστόσο οι ανάγκες παραμένουν γι’ αυτό κι εμείς συνεχίζουν να μεγαλώνουμε την αλυσίδα αλληλεγγύης» ανέφερε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής σύνταξης της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» Κωνσταντίνος Μάγνης απευθύνοντας δημόσιες ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και στους πολίτες που στηρίζουν  ποικιλοτρόπως την προσπάθεια. .
Χάρις Μανιατοπούλου (Interamerican): «Αντίστοιχες ενέργειες είναι απόλυτα εναρμονισμένες με την εταιρική αποστολή μας, να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα περισσότερο και καλύτερα. Η Εβδομάδα Αλληλεγγύης πρεσβεύει αυτό ακριβώς το μήνυμα, και είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε και εμείς, για μια ακόμα χρονιά, κρίκος σε αυτή την Αλυσίδα Αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.
Γεωργία Σταμπολτά (Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαβρύτων): «Ο δήμος Καλαβρύτων συμμετέχει στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης με μία σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης των σχολικών κοινοτήτων και ενίσχυσης των ευάλωτων συνανθρώπων μας και ιδρυμάτων. Στο επίκεντρο των δράσεών μας είναι επίσης η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης».
Ανδρέας Λίβανος (πρόεδρος ΠΟΠΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων): «Συμμετέχουμε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση που στόχο έχει την προσφορά στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Τα άτομα με αναπηρίες θα είναι παρόντα και θα προσφέρουν όπου μπορούν».
Αντώνης Χαροκόπος (εντεταλμένος σύμβουλος, βοηθός περιφερειάρχη σε θέματα υγείας και πρόνοιας): «Η Περιφέρεια στηρίζει κάθε δράση που είναι κοντά στον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη δράση που έχει γίνει θεσμός πλέον, κι έχει επεκταθεί σε όλο τον νομό Αχαϊας, είναι μία δράση που μας ενώνει και αναδεικνύει την αλληλεγγύη, την προσφορά στον άνθρωπο και ευαισθητοποιεί στα θέματα του περιβάλλοντος».
Πατρούλα Κοκκίνη (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δυτικής Αχαϊας): «Επιλέξαμε να είμαστε κι εμείς ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας αλληλεγγύης και προσφοράς. Ενεργοποιώντας κυρίως τους μαθητές των Δημοτικών μας Σχολείων μοιράζουμε, παιχνίδια, τρόφιμα και χαμόγελα στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Στόχος να μην μείνει άδειο τραπέζι από φαγητό τις ημέρες του Πάσχα».
Παρασκευή Λουκοπούλου (ΕΕΣ): «Οι ανάγκες είναι αυξημένες και ο ΕΕΣ προσπαθεί να είναι δίπλα στον κάθε συνάνθρωπο όχι μόνον υλικά αλλά και με συναίσθημα».
Κατερίνα Νικολάου (Πρόεδρος «Κιβωτού Αγάπης»): «Ευτυχώς για εμάς η ‘’ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ’’ με τη συγκεκριμένη δράση της δεν ξεχνάει τα 69 παιδιά με σοβαρότατες παθήσεις που είναι εγκαταλελειμμένα από τις οικογένειές τους και κάθε χρόνο φροντίζει να μας ενισχύει. Τα κρατικά χρήματα αρκούν μόλις για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τις υπόλοιπες ανάγκες μας τις καλύπτουν τα σχολεία, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες και οι έλληνες του εξωτερικού.
Αντα Ρεμούντη (Εθελοντές ‘’Πανταχού Παρών’’): «Αυτές οι δράσεις πρέπει να επεκταθούν καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διότι οι ανάγκες δεν υπάρχουν μόνον την περίοδο του Πάσχα. Εμείς θα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Δημήτρης Μπαξεβανάκης (Καθαριστήρια Stegno): «Ως εταιρεία συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση διότι είμαστε μέσα στην κοινωνία, βλέπουμε τις ανάγκες και θέλουμε να προσφέρουμε».
Μαρία Σγούρου (εκπρόσωπος Καραμανδανείου): «Σε περιόδους κρίσεις και οι κρατικοί φορείς έχουν ανάγκη ενίσχυσης. Δεν περισσεύουν χρήματα για τον εξωτερικό καλλωπισμό του νοσοκομείου μας . Επομένως είναι πολύ σημαντικό που το εντάσσεται σε αυτή την εβδομάδα ευαισθητοποιώντας μάλιστα τους μαθητές»
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης από τον δήμο Ερυμάνθου  η Σωτηρία Παππά ψυχολόγος και ο  Κωνσταντίνος Παναγόπουλος Κοινωνικός Λειτουργός. Από τα σούπερ μάρκετ «Ανδρικόπουλος» ο  Χάρης Ανδρικόπουλος, ο  Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΑΕ Προμηθέα Πάτρας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος,  από Καθαριστήρια stegno εκτός από τον κ.  Μπαξεβανάκη και η κα Άννα Τριανταφυλλίδη, και  από Διαγνωστικό Κέντρο «Φροντίδα Υγείας» ο Γεώργιος  Πανίτσας.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Συγκέντρωση Τροφίμων και Προϊόντων Προσωπικής Υγιεινής Συνεργαζόμενα Σούπερ Μάρκετ: Ανδρικόπουλος, Αράπης 3A, AB Βασιλόπουλος (Δευτέρα και Τετάρτη), Κρόνος, Lidl, Mymarket, MetroCash&Carry, TheMart, MADi
Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων, παιδικών ρούχων  και παιχνιδιών
Λέσχες Συστημάτων Προσκόπων Πάτρας
Συνεργαζόμενοι Φορείς: ΣΕΠ Κλάδος Λυκοπούλων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας
Συγκέντρωση Ρούχων
Λιπιδαιμικός Έλεγχος, Υπέρηχοι Κοιλιακής Αορτής, Αλλεργικά Τεστ στις γειτονιές της Πάτρας (Μονάδα Κινητής Αιμοληψίας)
Ακτινολόγοι: Γεώργιος Β. Πατριαρχέας, Ελένη Καραγκούνη
Διαγνωστικά Κέντρα: Φροντίδα Υγείας, Β-Διάγνωση, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ VITA Α.Ε., Κουλούρης Δ. Διονύσιος και Μαρκοπούλου Επ. Σοφία
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις στο eka.pelopevents.gr
ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΦΟΡΕΙΣ:
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS
  • Μητρόπολη Πατρών
  • Ερυθρός Σταυρός
  • Ίδρυμα Κιβωτός Αγάπης
  • Ίδρυμα Φωλιά του παιδιού
  • Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ