Type Here to Get Search Results !

Η Πάτρα πάει για καρναβαλικό ρεκόρ Γκλινες

Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η Πάτρα με πάνω από 500 άτομα να λικνίζονται ταυτόχρονα στον ρυθμό του Danza Kuduro, στον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό που έγινε ποτέ!
Η Πάτρα διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες με τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό που έγινε ποτέ!
Πάνω από 500 χορευτές κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και μη, ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού στον υπαίθριο χώρο του Royal Theater, το βράδυ της Πέμπτης, για να χορέψουν σε απόλυτο συντονισμό, για περίπου 8 λεπτά και να βάλουν την πόλη τους στο «χρυσό» βιβλίο των ρεκόρ.
Σήμερα κορυφώνεται η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν περίπου εννέα μήνες ο Μάριος Ιωαννίδης, διοργανωτής της εκδήλωσης και ιδιοκτήτης σχολής χορού στην Πάτρα.
Πέραν των συντελεστών και των εκατοντάδων χορευτών, στον διαμορφωμένο χώρο για την εκδήλωση βρίσκονται εκτός του κ. Ιωαννίδη και άλλοι δύο ειδικοί που θα δώσουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις και μαζί το «πράσινο φως» ώστε η Πάτρα να γράψει το δικό της ρεκόρ.
Το ραντεβού δόθηκε για τις 19:00, ενώ ο χορός ξεκίνησε περίπου στις 21:00.
Το ρεκόρ μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, όπως εξήγησε ο Μάριος Ιωαννίδης, μιλώντας στο Sputnik.
«Έχουμε δικαιώματα εκτέλεσης του ρεκόρ τη σημερινή ημερομηνία, κάνουμε ένα set record. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γκίνες πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων δύο μάρτυρες, συνοδοί, οπτικοακουστικό υλικό, στοίχιση, χώρος με είσοδο και έξοδο, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού κ.α.», λέει ο κ. Ιωαννίδης.
«Εφόσον πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις, θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε και σήμερα. Από κει και πέρα το υλικό θα σταλεί για επανεξέταση», εξηγεί ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί οριστικά «σε περίπου έναν με δύο μήνες».
Μαζί με τον κ. Ιωαννίδη, για τη διαδικασία της πιστοποίησης, βρίσκονται ο τοπογράφος Γιάννης Καραβούλιας και ο χορογράφος Ανδρέας Ιωσηφίδης, πτυχιούχος από την Αβάνα της Κούβας.
Δουλειά του τελευταίου, σύμφωνα με τον ο κ. Ιωαννίδη, είναι «να πιστοποιήσει ότι η χορογραφία εκτελέστηκε σε επίπεδο άνω του μετρίου σε θέμα συγχρονισμού, αλλά και ως προς την εκτέλεσή της».
Από τη μεριά του, ο κ. Ιωσηφίδης θα πιστοποιήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων. «Έχουμε εισιτήρια με αύξων αριθμό που θα πιστοποιούν τον (συνολικό) αριθμό των ατόμων», εξηγεί. Θα παρακολουθεί τη διαδικασία, δηλαδή τα εισιτήρια που θα δοθούν και από και πέρα «και γεωγραφικά αν χρειαστεί — ακόμη και από drone — μπορούμε να πιστοποιήσουμε πόσοι άνθρωποι υπάρχουν σε μια έκταση που έχει γεμίσει», αναφέρει.
Στο ρεκόρ θα αναγράφεται και το όνομα του Χρήστου Λαλιώτη, εκπροσώπου της επιχείρησης Royal Theater ο οποίος συνεργάστηκε με τον κ. Ιωαννίδη προκειμένου να γίνει η διοργάνωση.
«Αυτή η εκδήλωση είναι κέρδος για την πόλη μας. Θέλω να ακουστεί η Πάτρα για κάποιο γεγονός, όπως είναι αυτό», τονίζει ο ίδιος.
Όσο για τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους χορευτές, ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και γεμάτοι ενθουσιασμό στο ραντεβού που είχαν δώσει, φορώντας τις χαρακτηριστικές άσπρες μπλούζες.
«Χάρηκα πάρα πολύ όταν το άκουσα γιατί πρέπει να γίνονται τέτοια πού και πού, να ξεφεύγουμε», λέει η 22χρονη Ανίσα. Η ίδια, όπως και άλλοι συμμετέχοντες, δεν ασχολούνται για χρόνια με τον χορό. «Τον τελευταίο μήνα έχω ξεκινήσει. Άκουσα από το γυμναστήριό μου γι' αυτήν την προσπάθεια και επειδή είμαι από την Πάτρα, ήθελα να συμμετάσχω», αναφέρει. «Προετοιμάστηκα και μόνη μου, βλέποντας τη χορογραφία στο YouTube, με συνεχείς προσπάθειες, αλλά και πηγαίνοντας στις τελευταίες πρόβες που ευτυχώς τις πρόλαβα».
Το «στοίχημα» για την ίδια είναι ο συγχρονισμός. «Τη χορογραφία μπορούν να την κάνουν όλοι, γι' αυτό και υπάρχουν πολλές ηλικίες, ακόμη και παιδιά από 12 ετών, όμως ο συγχρονισμός είναι το δύσκολο», τονίζει.
«Ήρθα για την παρέα για να γελάσουμε», λέει αφοπλιστικά ο 49χρονος Σπήλιος, λίγο πριν κληθεί να μπει με την ομάδα του στον χώρο της εκδήλωσης περνώντας τη διαδικασία της καταμέτρησης.  «Δεν ασχολούμαι με τον χορό, μια φίλη μου το είπε που ασχολείται και ήρθα», εξηγεί.
Χαμογελώντας πονηρά παραδέχεται ότι έκανε «κοπάνα» από ορισμένες πρόβες. «Όμως έμαθα τη χορογραφία και είμαι έτοιμος», καταλήγει.
Πράγματι, το αποτέλεσμα δικαίωσε συντελεστές και χορευτές. Μετά από έναν εντυπωσιακό χορό 511 ανθρώπων που διήρκεσε 8 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε και έλαβε την επιβεβαίωση των δύο ειδικών και ανακοίνωσε την επίτευξη του ρεκόρ Γκίνες.
«Κυρίες και κύριοι, 7 Μαρτίου 2019, Πάτρα, Αχαΐα. 511 χορευτές χορεύοντας για 8 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα παίρνουν το πρώτο ρεκόρ στον χορό», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ. Ιωαννίδης και πριν τα βεγγαλικά φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ