Type Here to Get Search Results !

Μια ορθολογική μάτια στην κατανάλωση κρέατος στην 1η μέρα Ορθολογισμού

Ενδιαφέρουσες θεματικές περιλαμβάνει η 1η Ημέρα  Ορθολογισμού που θα διεξαχθεί αυτή την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο Ι4 του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Η είσοδος στις Ημέρες Ορθολογισμού είναι ελεύθερη για όλο το κοινό ενώ στους συμμετέχοντες των δύο ημερών θα δοθεί και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Μύθοι και Αλήθειες για την Βιομηχανική Παραγωγή και Επεξεργασία των Τροφών
Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και η βιομηχανική επεξεργασία των τροφών. Η διατροφή μας πια αποτελείται κατά μεγάλη πλειοψηφία από επώνυμα συσκευασμένα προϊόντα που παράγονται σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Τι γίνεται λοιπόν με την διατροφή μας;. Υπάρχουν ορμόνες στο κρέας ή στο γάλα που τρώμε;. Υπάρχουν αντιβιοτικά;. Τι αλλαγές εξαιτίας αυτής έχουν έλθει στην ποιότητα της ζωής μας και της υγείας μας; Κινδυνεύουμε περισσότερο πάρα ποτέ ή είμαστε πιο ασφαλείς με την τροφή που καταναλώνουμε; Πολλά ερωτήματα και πολλές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν. Και θα δοθούν.
Ομιλητής: Αντώνης Δαρζέντας, παιδίατρος.
Ο Αντώνης Δαρζέντας  είναι απόφοιτος της Ιατρικής Πατρών. Εξειδικεύθηκε και υπηρέτησε ως Επιμελητής Παιδίατρος στην Εντατική Παίδων του Αγλαΐα Κυριακού, στην Εντατική Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και στην Εντατική Παίδων του ίδιου Νοσοκομείου. Από το 2008 είναι ιδιώτης Παιδίατρος στην Πάτρα με μεγάλο ενδιαφέρον για την ενημέρωση του κοινού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την επιστημονική αλήθεια για διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μας.

Επιστημονικός γραμματισμός. Η αρχή του ορθολογισμού
Τα τελευταία χρόνια ευρύτερες αντιεπιστημονικές τάσεις και απόψεις βρίσκουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα, οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής και οι οπαδοί της επίπεδης Γης είναι μερικά εξόφθαλμα παραδείγματα. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτές τις επιστημονικές ακρότητες είχαν προηγηθεί μικρές «ήττες» της επιστήμης, της επιστημονικότητας και του ορθού λόγου. Οι «ήττες» αυτές έλαβαν χώρα πρωτίστως στο σχολικό χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο επιστημονικός γραμματισμός επλήγη βάναυσα τα τελευταία 20 χρόνια, ώστε τώρα πλέον να είναι δυσδιάκριτο στο ευρύ κοινό, τι είναι επιστημονική γνώση και τι τσαρλατανισμός. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να επαναφέρουμε τον επιστημονικό γραμματισμό στις σχολικές τάξεις ώστε να δώσουμε πνοή σε ένα σύγχρονο ορθολογισμό.

Ομιλητής: Ιωάννης Χιωτέλης, Φυσικός -Εκπαιδευτικός
Ο Ιωάννης Χιωτέλης είναι Φυσικός, κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Από το 2008 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μετά από αξιολόγηση (2013) εντάχθηκε στο δυναμικό του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας και γνώστης της Γερμανικής.
Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από τριάντα Επιστημονικά Συνέδρια, Σεμινάρια και Ημερίδες, ενώ ήταν βασικός εισηγητής στα περισσότερα από αυτά. Έχει περισσότερες από 500 ώρες εργαστηριακής-διδακτικής εμπειρίας στο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις στον επιστημονικό τομέα με προεξάρχουσες τις ευρωπαϊκές διακρίσεις των εκπαιδευτικών του σεναρίων, ενώ έχει τιμηθεί και με εύφημο μνεία για την πρωτοποριακή εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.

Μια ορθολογική μάτια στην κατανάλωση κρέατος
Κρέας, ο διατροφικός έρωτας του ανθρώπινου είδους. Θρεπτικό και χρήσιμο στην εξελικτική ιστορία μας. Μήπως όμως η κατανάλωση κρέατος έχει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά;
Ομιλητής: Δημήτρης Τσιαπάρης, Φοιτητής και Μέλος του Ωρίωνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ