Type Here to Get Search Results !

Έρχονται παραδοσιακές βρύσες σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης της Πάτρας έχει προχωρήσει ήδη στην παραγγελία 25 παραδοσιακών βρυσών που μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας. 
Οι παραδοσιακές αυτές βρύσες είναι γαλλικής κατασκευής, αντίγραφα των διατηρητέων βρυσών που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε δύο κατεξοχήν γραφικές συνοικίες της Πάτρας, στην Τριτάκη στην Άνω πόλη και στην Αγία Αικατερίνη στα Προσφυγικά. 
Σκοπός της κίνησης αυτής από την ΔΕΥΑΠ είναι να προσφέρει εύκολα και δωρεάν νερό στους δημότες της Πάτρας, δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να αποφύγουν τα πλαστικά μπουκάλια, προσφέροντας έτσι στην πόλη και ένα σημαντικό οικολογικό όφελος. 
Είναι γνωστό ότι τα πλαστικά μπουκάλια μόνο καλό δεν κάνουν στο περιβάλλον και με τις βρύσες αυτές, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι Πατρινοί θα μπορούν πλέον να τα αποφεύγουν. 
Παράλληλα, επιπλέον σκοπός της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, είναι να προσδώσει στις συνοικίες και στις πλατείες της Πάτρας ένα γραφικό χρώμα, ξυπνώντας έτσι αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών, τότε που οι βρύσες αποτελούσαν σημεία συνάντησης για ολόκληρες γειτονιές. 
Ο βασικός τους όμως σκοπός δεν παύει να είναι πρακτικός. "Θέλουμε να προσφέρουμε δωρεάν νερό στον κόσμο της Πάτρας σε σημεία και χώρους όπου γνωρίζουμε ότι συγκεντρώνεται"τονίζει πάνω σε αυτό ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Παντελής Βακάλογλου που έχει αναλάβει την διαχείριση του όλου θέματος. 

Διατηρητέες με ελεγχόμενη ροή

Το σημαντικό βέβαια στοιχείο που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι οι βρύσες αυτές θα έχουν ελεγχόμενη ροή, έτσι ώστε να μην υπάρχει κατασπατάληση του νερού, σε εποχές που υπάρχει έλλειψη και οι ανάγκες είναι μεγάλες. Μέσα στο επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΠ, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, θα αποφασίσει τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν αυτές οι βρύσες. 
Πρόκειται να είναι σε χώρους που αποτελούν σημεία συνάντησης για τον κόσμο της Πάτρας, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της. Το όλο έργο θα κοστίσει γύρω στις 25.000 ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες το αργότερο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ