Type Here to Get Search Results !

Λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν η θερμοκρασία σήμερα στην Πάτρα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και τα παραθαλάσσια τμήματά τους, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019. Σύμφωνα με το meteo.gr οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κυρίως τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα κεντρικά και βόρεια.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:
Παρασκευή 4/1
Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.
Σάββατο 5/1
Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Β) Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδυνές ώρες, θα σημειωθεί και τις δύο ημέρες, στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.
Γ) Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αύριο Παρασκευή (4/1) θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.
Αναλυτικό δελτίο καιρού
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΜΥ, σήμερα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, κυρίως σε ανατολικά και βόρεια.
Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρασκευή 4/1: Χιονοπτώσεις κατά περιόδους αναμένονται στα περισσότερα τμήματα της δυτικής επικράτειας (κυρίως κεντρικό και νότιο Ιόνιο, δυτική Στερεά και δυτική & βόρεια Πελοπόννησο) μέχρι και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, που δεν αποκλείεται να απασχολούν κατά τόπους και πεδινά τμήματα. Πιο τοπικά και πιο λίγα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικότερα τμήματα. Ο υδράργυρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 5-6oC και αυτό κυρίως στα νοτιοδυτικά τμήματα. Ολικός παγετός στα περισσότερα ορεινά-ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 και τοπικά στα νότια τμήματα αυτού 7bf.
Σάββατο 5/1: Αρχικά τοπικές χιονοπτώσεις μέχρι και σε πεδινές περιοχές σε κεντρικό και νότιο Ιόνιο, δυτική Στερεά και δυτική & βόρεια Πελοπόννησο με βελτίωση του καιρού στο δεύτερο μισό της ημέρας. Τσουχτερό το κρύο με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 4-5oC μέσα στην ημέρα. Ολικός παγετός σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5bf.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Παρασκευή 4/1: Χιονόνερο στα πεδινά-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις σε περιοχές αρχικά άνω των 200-300 μέτρων. Σταδιακά μέσα στην ημέρα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 2-4oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς.
Σάββατο 5/1: Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται αρχικά παροδικές χιονοπτώσεις μέχρι και σε πεδινές περιοχές του ν.Αχαϊας με βελτίωση του καιρού μέσα στις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-3oC με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς από δυτικές διευθύνσεις.
ΥΓ: Σοβαρό το ενδεχόμενο εκδήλωσης πρόσκαιρων χιονοπτώσεων και στην πόλη της Πάτρας κατά την διάρκεια της Παρασκευής (κυρίως τις βραδυνές ώρες) και κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ