Type Here to Get Search Results !

Γενάρη «σφυρίζει» η υπογειοποίηση του τρένου από Ρίο μέχρι Άγ. Διονύσιο

Σύντομες αναμένεται να είναι οι διαδικασίες για την προκήρυξη του έργου που αφορά την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι και την οδό Κανελλοπούλου και από εκεί μέχρι τον Άγιο Διονύσιο στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων του Καστελλόκαμπου και άλλων περιοχών που όλο το προηγούμενο διάστημα διεκδικούσαν την συγκεκριμένη εξέλιξη, η ΕΡΓΟΣΕ τρέχει τις ημερομηνίες καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ιδιαιτέρως ασφυκτικά.
Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr το μέλος της επιτροπής και πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Γιάννης Κανελλόπουλος, ο διαγωνισμός του έργου, σύμφωνα με τις σχετικές διαβεβαιώσεις που υπάρχουν μπορεί να βγει στο «αέρα» ακόμα και το προσεχή Ιανουάριο. Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι οι σχετικές μελέτες είναι έτοιμες ήδη από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη στην Πάτρα, γεγονός που επέτρεψε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανάψει το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση του έργου.
Πρόκειται για ένα επιπρόσθετο κονδύλι που ανέρχεται στα 45 εκ. ευρώ και από την στιγμή που έχει εξασφαλιστεί επιτρέπει στις υπηρεσίες του Υπουργείου και της ΕΡΓΟΣΕ να ολοκληρώσουν τα τυπικά της δημοπράτησης του έργου. Θυμίζουμε ότι το έργο είχε αρχικά προκηρυχθεί με επιφανειακή διέλευση όμως ουσιαστικά οι εργασίες που προχωρούσαν με γοργούς ρυθμούς σταμάτησαν μετά τον σταθμό του Ρίου καθώς το Υπουργείο εξέταζε την υπογειοποίηση της γραμμής.
Έτσι ανατέθηκε η μελέτη στην εταιρεία που είχα αναλάβει την κατασκευή του και όταν όλα πήγαν καλά και διαπιστώθηκε ότι είναι τεχνικά εφικτή η υπογειοποίηση, άλλαξε πλήρως ο σχεδιασμός.
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι εμείς ζητούσαμε την υπογειοποίηση αυτού του κομματιού των 6,5 χιλιομέτρων γιατί έκοβε την συνοικία μας στα δύο. Παράλληλα ζητούσαμε τη δημιουργία γραμμικού πάρκου με πράσινο, ποδηλατόδρομου κ.α.. Τα δύο μας αιτήματα έγιναν αποδεκτά και αναμένουμε πλέον τις εξελίξεις. Έχουμε ζητήσει να μας παρουσιαστεί και η μελέτη προκειμένου να τα δούμε όλα αυτά αποτυπωμένα στο χαρτί. Ελπίζουμε στις αρχές του 2019 να προκηρυχτεί το έργο και μέχρι τα τέλη του 2020 να έχει υλοποιηθεί», σημειώνει ο κ. Κανελλόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ