Type Here to Get Search Results !

Πλήθος κόσμου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε η μνήμη τού Αγίου Διονυσίου τού εν Ζακύνθω που είναι και Πολιούχος του νησιού του Ιονίου, στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό ιερό ναό στην ομώνυμη συνοικία της Πάτρας. Πλήθος πιστών πέρασε από το ναό για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Διονυσίου και να πάρει λίγο άρτο.
Στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018 χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο ναό του Αγ. Διονυσίου τελέστηκε και Θεία Δοξολογία, επί τή εορτή των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω και του Προφήτου Δανιήλ, που είναι οι προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος και σχετική εικόνα αφιερωμένη στους Τρεις Παίδες εν καμίνω υπάρχει στο ναό.
Στη Θεία Δοξολογία παρέστησαν ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος που είναι Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για όλη την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Ιωάννης Πετρούτσος, οι διοικητές των υπηρεσιών, εκπρόσωποι των αρχών, κ.α.
O σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς Πυροσβέστες καθώς και στους Εθελοντές του Σώματος για την μεγάλη και συγκινητική θυσιαστική τους προσφορά στην κοινωνία.
Ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τον μεθεόρτιο εσπερινό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ