Type Here to Get Search Results !

Μπαλάκι των εργολάβων 55 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο χώρο της ανακύκλωσης στην Ξερόλακκα της Πάτρας, εκεί όπου λήγει η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την εκμετάλλευσή του εργοστασίου, αλλά αρνείται να καταβάλει τις αποζημιώσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι πριν από λίγο μαζί με την διοίκηση του εργατικού κέντρου μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της Ανθούπολης προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση και να μην του επιτρέψουν να φύγει καθώς θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Αναλυτικότερα: Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα ως προς το εργασιακό τους μέλλον είναι εδώ και λίγες ώρες 55 εργαζόμενοι στη μονάδα ανακύκλωσης στην Ξερόλακκα της Πάτρας.Η μονάδα λειτουργεί με την ευθύνη εργολάβων οι οποίοι αναλαμβάνουν την διαχείριση της μετά από την προκήρυξη διαγωνισμού Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του απερχόμενου ιδιώτη που είχε αναλάβει την ευθύνη εκμετάλλευσης της μονάδας, ο οποίος ωστόσο αντί να δώσει σε όλους τους εργαζόμενους τις αποζημιώσεις, επέλεξε να τις καταβάλει σε πέντε μόνο άτομα. Σ
τους υπόλοιπους απλά υπόσχεται πως θα τους στείλει για δουλειά σε άλλη επιχείρηση χωρίς ωστόσο να διαθέτει ούτε μία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή αυτής. Την ίδια ώρα ο νέος εργολάβος που πρόκειται να εγκατασταθεί από αύριο στη μονάδα, δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη και των 55 εργαζομένων με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας . Στο σημείο από νωρίς σήμερα το απόγευμα βρίσκεται αντιπροσωπεία του εργατικού κέντρου της Πάτρας, τα μέλη του οποίου είναι αποφασισμένα να μην επιτρέψουν στον προηγούμενο διαχειριστή εργολάβο να αποχωρήσει από το σημείο εάν δεν καταβάλει τα χρήματα στους εργαζόμενους. Παράλληλα απαιτούν από το νέο εργοδότη να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Στο σημείο έχει προκληθεί ένταση με αποτέλεσμα να κληθεί και να μεταβεί η αστυνομία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ