Type Here to Get Search Results !

Άνοιξε τις πύλες του το 21ο πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης

O αναπροσανατολισμός στη στόχευση και στη δράση προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της μεταμνημονιακής πολιτικής είναι το θέμα του 21ου πολυσυνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2018, το οποίο άνοιξε το πρωί του Σαββάτου τις πύλες του στο ξενοδοχείο «Αστήρ» με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.
Την  τελετή του αγιασμού του πολυσυνεδρίου τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης, π. Ιωακείμ Σταματόπουλος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος απουσιάζει στη Ρουμανία, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθους κόσμου.
Ο π. Ιωακείμ μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Πατρών για καλή επιτυχία στις εργασίες του πολυσυνεδρίου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, εκδότης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων»,
Παναγιώτης Γιαλένιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο φετινό
πολυσυνέδριο, ανέφερε πως το συνέδριο έχει καταστεί σε θεσμό και εισερχόμενο στη δεύτερη δεκαετία του, έχει καταγράψει 572 διαφορετικές εκδηλώσεις με περισσότερους από 3.000 ομιλητές, 600 εκθέτες και 100.000 επισκέπτες και συμμετέχοντες.

«Οι αριθμοί κρύβουν την αλήθεια για το Forum το οποίο εδώ και 21 χρόνια διατηρεί σταθερές αξίες. Αυτό ωστόσο, που μεταβάλλεται είναι η θεματολογία που προσπαθούμε να είναι στην επικαιρότητα, αλλά όχι δέσμιό της. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε ένα βήμα μπροστά στο δημόσιο διάλογο και προβληματισμό και το φετινό θέμα επιτρέπει την ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου μέσω του οποίου θα επιτύχουμε τον δικό μας αναπροσανατολισμό».

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος
Κατσιφάρας, ο οποίος τόνισε πως η χώρα εισέρχεται σε μία νέα περίοδο εθνικών, τοπικών και περιφερειακών προκλήσεων που απαιτεί συνεννόηση και διάλογο. «Πρέπει να ξαναδούμε τους ανθρώπους μας και να αναπροσανατολίσουμε τη δυναμική των πραγμάτων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οδηγήσουμε την Περιφέρειά μας στο αύριο».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Σπαρτινός επεσήμανε πως «η συζήτηση για την ανάπτυξη έχει ανοίξει και εντατικοποιηθεί. Ο φετινός τίτλος του πολυσυνεδρίου δεν είναι τυχαίος. Πρέπει να αντιληφθούμε πως θα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την επόμενη ημέρα χωρίς να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος».

Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέας Κατσανιώτης υποστήριξε πως «απ’ ότι φαίνεται ακόμη δεν έχουμε μάθει να αξιοποιούμε τα συμπεράσματα από τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς ακόμη δεν βλέπω ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν εξαγγέλλεται, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Απαιτείται μία φρέσκια ματιά και να φέρουμε μια ειρηνική επανάσταση, γιατί απλώς τακτοποιώντας τα πράγματα δεν πάμε μπροστά».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε πως «το πολυσυνέδριο είναι μια σημαντική σταθερά για την περιοχή μας, γι’ αυτό και το υποστηρίζουμε. Αποτελεί ένα βήμα εξωστρέφειας, την οποία πρέπει να δείχνει η περιοχή μας με κάθε τρόπο και μέσο. Ο αναπροσανατολισμός της δράσης όλων μας είναι το μεγάλο ζητούμενο για να είναι αποτελεσματική η στόχευσή μας».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδος, Κλεομένης Μπάρλος, ανέφερε πως «ο αναπροσανατολισμός είναι επιτακτική ανάγκη για να ξέρουμε που βρισκόμαστε και τι είμαστε. Η Πάτρα εκτός από τεχνολογικό κέντρο, είναι ιστορικό κέντρο, είναι κέντρο αγροτικής παραγωγής, ιχθυοκαλλιεργειών, κ.α. Δυστυχώς δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τίποτε απ’ όλα αυτά, ενώ στις υποδομές είμαστε πίσω. Για παράδειγμα στην περιοχή μας η ενέργεια είναι ακριβότερη κατά 30% από την υπόλοιπη παραγωγική Ελλάδα».
Στη διάρκεια του 21ου πολυσυνέδριου Forum Ανάπτυξης 2018 έχουν προγραμματιστεί 27 εκδηλώσεις με 135 και πλέον εισηγητές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ