Type Here to Get Search Results !

Ξανά στους δρόμους τα κοινόχρηστα ποδήλατα από τον Φεβρουάριο του 2019

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου Πατρέων, για να ξαναδούμε στους δρόμους της πόλης, τα κοινόχρηστα ποδήλατα για να τα χρησιμοποιούν εντελώς δωρεάν οι πολίτες. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων ενέκρινε ομόφωνα, πριν από λίγες ημέρες, την εταιρεία που θα αναλάβει την επισκευή και συντήρηση των ποδηλάτων και τη συντήρηση και λειτουργία του συστήματος.
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό ανέρχεται σε 68.386,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για επισκευή και συντήρηση κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Πατρέων καθώς και την Υπηρεσία συντήρησης και διαχείρισης του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων [ΣΚΠ] του Δήμου.
Όπως δήλωσε στο thebest.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, εντός του Δεκεμβρίου θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, ενώ εκτιμάται πως τους επόμενους δύο μήνες θα επαναλειτουργήσει το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, εκτός της επισκευής των ποδηλάτων, αφορά στη φύλαξή τους και στη διάταξη των 11 σταθμών στάθμευσης, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα πρέπει να αναδιοργανωθούν, ώστε να διασφαλίζεται καλύτερα δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα βανδαλισμού των ποδηλάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Στάμος και τα δύο αυτά ζήτημα θα εξεταστούν από τη δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο και θα διασφαλιστούν συνθήκες και χώροι στάθμευσης των ποδηλάτων οι οποίες θα αποτρέπουν την επανάληψη τέτοιων φαινομένων.
Το σύστημα των κοινοχρήστων ποδηλάτων, μέσω του έργου CIELO, εγκαταστάθηκε τον Μάιο του 2016, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, λειτούργησαν συνολικά 11 σταθμοί με 70 ποδήλατα.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι ενώ το σύστημα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών, αφού ο αριθμός των κατόχων καρτών είχε φτάσει τις 1.300, κάποιοι άρχισαν συστηματικά να προκαλούν καταστροφές και βανδαλισμούς, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σχεδόν τα ποδήλατα. Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν στην καταστροφή ποδηλάτων και σταθμών, αλλά πέταξαν και δύο ποδήλατα στη θάλασσα, τα οποία περιμαζεύτηκαν και αποκαταστάθηκαν οι φθορές τους.
Να σημειωθεί ότι στην Πάτρα το 70% του συστήματος υπέστη ζημιές, την ίδια στιγμή που στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας το ποσοστό είναι μόλις 3-4%...
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στο Δήμο της Πάτρας από τον διαχειριστή του συστήματος, από τα 80 ποδήλατα του Δήμου (τα υπόλοιπα ανήκουν στην Περιφέρεια), έχουν κλαπεί και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές τα 17, ενώ μικρότερες φθορές έχουν υποστεί άλλα 20! Παράλληλα, 52 κλειδαριές των σταθμών φύλαξης έχουν καταστραφεί, ενώ σχεδόν όλοι οι σταθμοί έχουν υποστεί ζημιές.
Τα ποδήλατα, όπως έχει γράψει το thebest.gr, βρίσκονται στις αποθήκες του Δήμου Πατρέων.
Ακολουθούν οι πίνακες, βάσει της προκήρυξης του έργου, για το πως θα διατεθούν τα χρήματα για τα κοινόχρηστα ποδήλατα
 Φάνης Βγενόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ