Type Here to Get Search Results !

Απατεώνες προσποιούνται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και «βουτάνε» λεφτά

Πρόκειται για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν απατεώνες, κυρίως σε ηλικιωμένους που μπορούν να τους εκμεταλλευτούν.
Το χθεσινό περιστατικό που έγραψε το tempo24.news είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έγινε πέρσι την ίδια περίπου εποχή.
Οι απατεώνες, «χτυπούν» μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Σιγουρεύονται ότι είναι μόνοι τους. Είναι πάντα δύο. Σταθμένουν το αυτοκίνητό τους (μπλε σκούρο στη χθεσινή περίπτωση), λίγο πιο κάτω από το σπίτι – «στόχο».
Χτυπούν το κουδούνι και πανικοβάλουν τους ηλικιωμένους ότι το σπίτι έχει πρόβλημα με το ρεύμα.Χθες, έπεισαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων, ότι το ρολόι της ΔΕΗ, γράφει πολύ και ότι θα έχουν πρόβλημα με τον λογαριασμό. Τους είπαν, ότι θα πρέπει να κατεβάσουν το γενικό, να εξέγξουν και τον πίνακα μέσα στο σπίτι, ενώ αυτό που θορύβησε τους ηλικωμένους είναι όταν οι δράστες τους είπαν: «Σκεπάστε με ένα σεντόνι, ότι χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα έχετε, γιατί θα γίνει έκρηξη»! Αμέσως η ηλικιωμένη σκέπασε με ένα σεντόνι τα χρήματα (5.200 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας) και βιβλιάρια καταθέσεων». Ο ένας έκ των δύο δραστών, παρακολουθούσε τις κινήσεις της ηλικιωμένης ενώ νωρίτερα είχαν βρει τρόπο να απασχολήσουν τον ηλικιωμένο προκειμένου να μην καταλάβει τις κινήσεις τους.
Αφού άρπαξαν το σεντόνι, άρχισαν να τρέχουν προς το αυτοκίνητο και το έβαλαν στα πόδια.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε
δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το
μεσημέρι, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, μετέβη σε οικία ηλικιωμένων
ημεδαπών προσποιούμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ και προφασιζόμενος ότι
υπάρχει κίνδυνος καταστροφής χρημάτων από ηλεκτροπληξία, έπεισε τους
ηλικιωμένους να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό των (5.200) ευρώ, τρία
βιβλιάρια καταθέσεων και ένα δελτίο ταυτότητας σε εμφανές σημείο της
οικίας, τα οποία και αφαίρεσε.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
Σε άλλο χωριό της δυτικής Αχαΐας, πριν από ένα περίπου χρόνο το ίδιο περιστατικό. Σύμφωνα με μάρτυρα, ένα αυτοκίνητο στάθμευσε έξω από το σπίτι. Δύο καλοντυμένοι κύριοι με φακέλους στα χέρια, βγήκαν από το αυτοκίνητο. Αφού «επιθεώρησαν» το χώρο, χτύπησαν το κουδούνι αλλά το γάβγισμα του σκύλου τους απέτρεψε. Πήραν το αυτοκίνητο και πήγαν στο διπλανό σπίτι. Ο ένας έμεινε στο αυτοκίνητο, ο άλλος χτύπησε και με τη μέθοδο της δήθεν βλάβης της ΔΕΗ, μπήκε στο σπίτι. Είπε στους ιδιοκτήτες του σπιτιού (ηλικιωμένο ζευγάρι), τα ίδια ακριβώς πράγματα, καταλήγοντας στην έκρηξη! Τότε ο ηλικιωμένος έφυγε τρέχοντας με με κουβέρτα. Ο δεύτερος δράστης που ήταν στο αυτοκίνητο, ακολούθησε τις κινήσεις του. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού, μπήκε σε μια αποθήκη και σκέπασε με την κουβέρτα ένα σακί αραποσίτι! Ο δράστης κατάλαβα ότι εκεί είχε κρύψει χρήματα. Τα άρπαξε και μετά τηλεφώνησε στον άνδρα που ήταν μέσα στο σπίτι στο κινητό για να τον ειδοποιήσει ότι η «δουλειά» έγινε. Ο καλοντυμένος δράστης, έφυγε από το σπίτι, μπήκε στο αυτοκίνητο του συνεργού του και έγιναν καπνός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κομπόδεμα των ηλικιωμένων που είχαν κρύψει στην αποθήκη ήταν πολύ μεγάλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ