Type Here to Get Search Results !

Έρχονται συσκευές ανακύκλωσης που θα ταΐζουν αδέσποτα!

Έχετε φανταστεί στην Πάτρα συσκευές που από την μία θα υποδέχονται ανακυκλώσιμα υλικά και από την άλλη θα βγάζουν τροφές για σκύλους και γάτες;
Όχι δεν μιλάμε για κάποια μακρινή εποχή. Τα μηχανήματα αυτά υπάρχουν στην παγκόσμια βιομηχανία και σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr πρόκειται να τα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες (από τα Χριστούγεννα και μετά) στους δρόμους της Πάτρας.
Όπως έχουμε μάθει ο δήμος παρήγγειλε από την Γερμανία (δεν κατασκευάζονται στην Ελλάδα) 10 τέτοια μηχανήματα που όταν παραληφθούν θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα ο δήμος έχει ήδη προπληρώσει ένα ποσό που αντιστοιχεί στην παραγγελία την οποία αναμένει από τις αρχές του 2019.
Τα μηχανήματα αυτά έχουν μία "πόρτα" όπου ο καθένας μπορεί να βάλει ανακυκλώσιμα υλικά (μπουκάλια, γυαλιά, χαρτοκούτια κτλ) και μία ακόμα διπλανή "πόρτα" που βγάζουν τροφές για ζώα. Οι συσκευές αυτές, πέρα από τροφή θα έχουν την δυνατότητα να βγάζουν και νερό, βάζοντας και τα δύο σε ειδικά μπολ. 
Οι συσκευές αυτές ζητούν στην ουσία από τον καταναλωτή αντί για χρήματα να τοποθετούν συσκευασίες ανακύκλωσης.  Πρόκειται για μία έξυπνη ιδέα με την οποία έχουν ενθουσιαστεί όσοι φιλόζωοι στον κόσμο την έχουν δει. 
Τα μηχανήματα αυτά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο τομέα της ανακύκλωσης και ταυτόχρονα θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ταΐζουν τα αδέσποτα που υπάρχουν στους δρόμους της Πάτρας και τα οποία όπως είναι γνωστό έχουν αυξηθεί στον αριθμό τους τελευταίους μήνες.
Βέβαια οι τροφές αυτές (και το νερό) που θα βγάζουν τα μηχανήματα ανακύκλωσης θα μπορούν να δίνονται και σε όσους φιλόζωους έχουν στα σπίτια τους σκυλιά και δεν έχουν τα χρήματα ή δεν θέλουν να αγοράζουν τροφές. 

Πάτρα: Έρχονται συσκευές ανακύκλωσης που θα ταΐζουν αδέσποτα!
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν είχαν γίνει σχετικές παραγγελίες τέτοιων μηχανημάτων και από την άποψη αυτή ο Δήμος της Πάτρας πρωτοπορεί με αυτή του τη κίνηση. 
Ποιος όμως είναι ο σκοπός των μηχανημάτων αυτών και που στοχεύει ο Δήμος που τα παρήγγειλε; Κεντρικός στόχος είναι η ανακύκλωση και η ανάγκη να γίνει συνείδηση στον κόσμο της Πάτρας.
Ήδη ο Δήμος, όπως έχει γράψει το patrasevents.gr, πρόκειται να τοποθετήσει μέσα στο επόμενο διάστημα υπόγειους κάδους ανακύκλωσης, έχοντας προχωρήσει σε σχετική αγορά από ιδίους πόρους.
Στο ίδιο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει σε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για το θέμα της ανακύκλωσης, έτσι ώστε οι δημότες να καταλάβουν την αναγκαιότητα τους και να καλλιεργηθούν πάνω στο ζήτημα αυτό.
Άλλωστε, το θέμα της ανακύκλωσης εντάσσεται στον προγραμματισμό της διαχείρισης απορριμμάτων και η σωστή και εκτεταμένη ανακύκλωση στα μεγάλα αστικά κέντρο, όπως είναι η Πάτρα, αποτελεί και οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα αυτά θα προμηθευτούν από το τομέα Καθαριότητας που θα είναι και ο κύριος υπεύθυνος από πλευράς Δήμου για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ