Type Here to Get Search Results !

Καταδικάστηκε 26χρονος Αφγανός που μαχαίρωσε ομοεθνή του στον Λαδόπουλο

Σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και επέβαλε κατά πλειοψηφία κάθειρξη 7 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση σε έναν 26χρονο από το Αφγανιστάν, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με συνήγορο υπεράσπισης τον δικηγόρο, πρώην Υπουργό, Δημήτρη Τσοβόλα.
Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες το πρωί από το ΜΟΔ Αμαλιάδας και η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την έκδοση της απόφασης.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ένας 26χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος διέμενε στο Λάππα Αχαΐας και τους τελευταίους μήνες ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, για παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και για οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.
Συμπλοκή στην Πάτρα
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου 2017, στον χώρο στάθμευσης του θεάτρου που βρίσκεται στο πρώην εργοστάσιο ‘Λαδόπουλου’ επί της ακτής Δυμαίων στην Πάτρα, ο 26χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ομοεθνή του, τον οποίο και τραυμάτισε βαρύτητα στο ημιθωράκιο. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο 26χρονος φέρεται ότι προξένησε σωματική βλάβη σε άλλους δύο ομοεθνείς του, έξω από το πρώην εργοστάσιο ξυλείας ‘ΑΒΕΞ’, επίσης στην Πάτρα. Και τους δύο τους τραυμάτισε με μαχαίρι, προκαλώντας τους όμως ελαφρά τραύματα.
Ο 26χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς το βράδυ της ίδιας ημέρας, λίγο αφότου είχε μαχαιρώσει τον ομοεθνή του στην ακτή Δυμαίων και μετά την απολογία του στον Ανακριτή είχε κριθεί προφυλακιστέος.
Κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία το ΜΟΔ Αμαλιάδας μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και κατά πλειοψηφία (5-2), του επέβαλε κάθειρξη 7 ετών. Ωστόσο, δέχτηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση και αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Τσοβόλας άσκησε έφεση για τον πελάτη του, ο οποίος και θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση στο Εφετείο.
Πηγή:patrisnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ