Type Here to Get Search Results !

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά και Πάτρα Πηγή: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά και Πάτρα

Μεγάλη και δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τα δύο πύρινα μέτωπα σε Ζόλα και Βλαχάτα.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα. Λίγο μετά τις 5:30 το πρωί της Πέμπτης, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Την ίδια στιγμή, μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αράξου, στη δυτική Αχαΐα. 
Κεφαλονιά: Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές του οικισμού Ζόλα
Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.Σύμφωνα με το inkefalonia.gr η φωτιά στις 22:30 έφτασε στις αυλές των σπιτιών του οικισμού, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε. Ωστόσο, οι ισχυρότατοι άνεμοι προκαλούν διαρκείς αναζωπυρώσεις.
Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωσεις καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, λίγο νωρίτερα.
Πάτρα: Ανάστατοι οι τουρίστες στα ξενοδοχεία της Καλόγριας
Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αράξου, στη δυτική Αχαΐα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε έκταση με καλαμιές, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν σταλεί ενισχύσεις και απ' το νομό Ηλείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πανικός επικρατεί στην περιοχή της Καλόγριας. Όπως αναφέρει το Tempo24, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα τουρίστες που έχουν πανικοβληθεί αν και η φωτιά δεν αποτελεί για αυτούς απειλή καθώς ακόμη κινείται γύρω από τη λίμνη Προκόπου και καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιοριστεί. Στο σημείο έχει φτάσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας καθώς ο άνεμος δεν λέει να κοπάσει και εκφράζεται ανησυχία. Παρών στην περιοχή είναι και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαϊας ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς μαζί με επιτελείς του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ