Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:Το λεωφορείο μπαίνει στο «έξυπνο» κινητό

Στο επιβατικό κοινό της Πάτρας, πρόκειται να παρουσιαστεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο πρώτος Ελληνικός οικολογικός πλοηγός μετακίνησης, που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας.
Την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί, θα παρουσιαστεί στους οδηγούς και μετόχους του Αστικού ΚΤΕΛ και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στον Πολυχώρο του Δήμου Πατρέων «Αγορά Αργύρη», ο πλοηγός LIFE Green Your Move.
Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πράσινο ταμείο και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και υλοποιείται με συνεργασία συνολικά έξι εταίρων, με επικεφαλής το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη, και εταίρους από την Ελλάδα την AVMAP GIS AE, ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε, την Τσεχία την CHAPS spol. s.r.o. και την Σλοβακία την INPROP.
ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το LIFE Green Your Move χαρτογραφεί αρχικά όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (τρένο, προαστιακό, μετρό, τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρόλεϊ) στις 16 μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Φλώρινα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες, Θήβα, Τρίκαλα, Βόλος, Ξάνθη, Ρόδο), τα δρομολόγια, τις στάσεις τους, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με αυτά. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας δίνοντας παράλληλα βάση και στην νησιωτική περιοχή.
To LIFE Green Your Move λύνει το πρόβλημα έλλειψης ψηφιακών δεδομένων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα δεδομένα του τομέα των μετακινήσεων και μεταφορών. Ολα τα γεωχωρικά δεδομένα που έχουν αναπτυχθεί και θα αναπτυχθούν για την επικράτεια της Ελλάδας θα συμπεριλαμβάνουν όλο το δίκτυο μέσων μαζικής μετακίνησης, θα είναι σε πλήρη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία INSPIRE και το πρωτόκολλο GTFS.
Ο πλοηγός μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς εχει ξεκινήσει να είναι διαθέσιμος από υπολογιστή, κινητά και ταμπλέτα από το Ιούλιο 2018 ενώ οι μαθηματικοί αλγόριθμοι και τα μοντέλα υπολογισμού των εκπομπών θα ενσωματωθούν στους προσεχείς μήνες σε παρόμοια συστήματα τα οποία βρίσκονται ήδη σε λειτουργία στην Τσεχία, την Σλοβακία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μελλοντικά αναμένεται όχι μόνο η επέκταση της λειτουργίας του πλοηγού σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, αλλά και η δημιουργία ενός παν-Ευρωπαϊκού πλοηγού μετακίνησης σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς που σέβεται το περιβάλλον.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ