Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές εξετάζουν τρεις παρατάξεις

Πολύ κοντά σε αποφάσεις για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 φαίνεται πως βρίσκονται τρεις παρατάξεις της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, εκπρόσωποι της «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» που στις προηγούμενες εκλογές είχε ως επικεφαλής της τον Κώστα Σπαρτινό και στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, της πρώην παράταξης του Γιάννη Δημαρά «Τώρα για την Πάτρα» και της παράταξης του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» συναντήθηκαν χθες Κυριακή και βρήκαν κοινό… βηματισμό.
Όπως διαπιστώθηκε υπήρξε σύγκλιση προγραμματικών θέσεων με στόχο την κοινή πορεία, η οποία θα συζητηθεί  στα συντονιστικά τους όργανα τα οποία και θα λάβουν δημοκρατικά τις οριστικές αποφάσεις. Στο τραπέζι της Κυριακάτικης συνάντησης, πέραν των βασικών αρχών και θέσεων όπου υπήρξε συμφωνία, έπεσαν και ονόματα πιθανών υποψηφίων Δημάρχων.
Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται της δημοτικής συμβούλου της ΡΑΠ, Ουρανίας Μπίρμπα, του στενού συνεργάτη της πρώην υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλη Πολίτη και του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Αϊβαλή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καμία εκ των τριών πλευρών δεν άσκησε βέτο για το πρόσωπο του επικεφαλής ή για το ποια θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην πορεία προς τις εκλογές. Η κουβέντα έγινε επί ίσοις όροις και στη βάση κοινώς αποδεκτών προγραμματικών θέσεων οι οποίες είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται από καιρό, καθώς σε όλο το διάστημα της τετραετίας που έχει περάσει ήταν συχνές οι κοινές τους παρεμβάσεις και δράσεις για θέματα της πόλης.
Τώρα ουσιαστικά εκείνο που φαίνεται να απομένει είναι να γίνουν, εντός των επομένων ημερών, οι συνεδριάσεις και των παρατάξεων  και μετά, εάν πλειοψηφικά αποφασιστεί η κοινή κάθοδος στις εκλογές, σε μια διευρυμένη σύσκεψη, όλοι μαζί, να καταλήξουν στον υποψήφιο Δήμαρχο ώστε έγκαιρα να συγκροτηθεί μια καινούργια παράταξη. Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το thebest.gr για τον σκοπό αυτό την Τετάρτη συνεδριάζει το 25μελες συντονιστικό όργανο της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη.
Στόχος είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και σε προοδευτικούς-δημοκρατικούς πολίτες και σε αυτή την κατεύθυνση αναζητείται το πρόσωπο εκείνο που θα συνθέσει όλες τις απόψεις και θα λειτουργήσει ως «ομπρέλα» για τις δυνάμεις του χώρου.
Όσον αφορά το πρόσωπο που μπορεί να τεθεί επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», εξήγησε ότι προφανώς δεν ήταν  στο κυριακάτικο τραπέζι.
«Είναι όμως μέσα στην κοινωνία. Ψάχνουμε έναν άνθρωπο να ζει την κοινωνία, να είναι μέσα στα προβλήματά της, να έχει άποψη για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, έτσι διαμορφώνεται το όραμα για την πόλη. Δεν ψάχνουμε έναν συνταξιούχο, να μας πει την ιστορία της ζωής του.
Ψάχνουμε έναν άνθρωπο που θα έχει δυναμισμό, όραμα, ενθουσιασμό, να έχει λίγο ανθρακικό: Πώς ανοίγεις το αναψυκτικό; Αν δεν έχει ανθρακικό μέσα, είτε το ανοίξεις είτε όχι δεν έχει νόημα. Να είναι νέος άνθρωπος, να τον εμπνέει αυτό που κάνει, όχι να τον σέρνουμε.
Να γνωρίζει τα προβλήματα του λαού, από τα μικρά έως τα μεγάλα. Μόνο αυτός μπορεί να εμπνεύσει και να αφυπνίσει τον κόσμο και κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα είναι σε λήθαργο. Επιδίωξη είναι η συζήτηση να ανοίξει και με άλλες παρατάξεις και πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ