Type Here to Get Search Results !

Στο υπερταμείο πέρασαν «νύχτα» και εν μέσω θέρους 2000 ακίνητα φορέων

Από τη σχετική λίστα η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η οποία περιλαμβάνει μόνο τους κωδικούς ΚΑΕΚ του κτηματολογίου χωρίς κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο, εκτός από την πληροφορία ότι πρόκειται για γη συνολικού εμβαδού 511.357.451 τ.μ. και δομημένη επιφάνεια 22.601 τ.μ. , μεγάλο …μερίδιο προκύπτει πως έχει η Πάτρα και ο νομός Αχαΐας .
Από τους σχετικούς κωδικούς ΚΑΕΚ, προκύπτει ότι μεταβιβάσεις έγιναν και μάλιστα πάρα πολλές στην περιοχή της Πάτρας. Συγκεκριμένα, με βάση τον «κωδικό» της Αχαΐας και της Πάτρας (κωδικός 06 για την  Αχαΐα και 167 για την Πάτρα), φαίνεται ότι μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων 2024 ακίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δημόσια γη και κτίρια, όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι φορείς της αυτοδιοίκησης βρίσκονται ακόμα «στο σκοτάδι», γι’  αυτή την ενέργεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» στελέχη του υπερταμείου τόνισαν, ότι από τη μεταβίβαση, αποκλείστηκαν ακίνητα που έχουν δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, αλλά και αρκετά ακίνητα τα οποία διεκδικούν ιδιώτες.
Ωστόσο κανείς όμως δεν ξεκαθαρίζει, τι γίνεται με τα ακίνητα που είναι δηλωμένα ως αγνώστου ιδιοκτήτη στο Κτηματολόγιο και πέρασαν στην  κυριότητα του Δημοσίου. Η μεταβίβαση των ακινήτων πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων, και εντάσσεται στην υποχρέωση ελέγχου κι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η οποία προβλεπόταν από το δεύτερο ακόμα μνημόνιο. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΣΥΠ αξιοποίησε τις βάσεις δεδομένων του κτηματολογίου, υπουργείων, αλλά και εκείνη που χρησιμοποίησε το ΤΑΙ-ΠΕΔ τη διετία 2011-2012, προκειμένου να εντοπίσει δημόσια ακίνητα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να φέρουν έσοδα στο δημόσιο.
ΠΗΓΗ: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ