Type Here to Get Search Results !

Βουτιά της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς! – Ιστιοφόρο με σκισμένα πανιά στο λιμάνι

Το κύμα κακοκαιρίας «Ξενοφώντας», φέρνει ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας στην Πάτρα. Αυτή την ώρα, ένα ιστιοφόρο με σκισμένα πανιά που βρίσκεται στον Πατραϊκό Κόλπο, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας προσπαθεί να «πιάσει» λιμάνι.
Σε επικοινωνία του thebest.gr με το Λιμεναρχείο της Πάτρας, μας ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τον καπετάνιο και πως το πλοίο έχει μηχανές, ωστόσο είναι δύσκολη η προσέγγιση στο λιμάνι. Έτσι εάν ο καπετάνιος δεν μπορέσει να προσεγγίσει, θα σταλεί βοήθεια.
Την ίδια ώρα, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, έχουν δέσει δύο φεριμπόουτ, από την πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου που παραμένει κλειστή από το πρωί.
Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για πτώσεις δέντρων και κλαδιών στην ευρύτερη περιοχή, με την Πυροσβεστική ήδη να έχει παρέμβει σε δύο περιπτώσεις.
Δείτε φωτογραφίες από την Έλληνος Στρατιώτου





Στην Τριών Ναυάρχων, πριν από λίγο. Πηγή φωτογραφιών: Facebook



Βουτιά στη θερμοκρασία
Όπως αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης, εντυπωσιακή η αναμενόμενη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Στο επάνω διάγραμμα από τον μετεωρολογικό σταθμό στον Ρωμανό Πατρών παρατηρήθηκε πτώση της τάξεως των 12oC (από 30 στους 18oC) και στο έτερο διάγραμμα από τον σταθμό στο Άνω Καστρίτσι αντίστοιχα της τάξεως των 11oC (από 25 στους 14oC) σε διάστημα περίπου 15 ωρών.
Την ίδια στιγμή πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι οι ριπές των οποίων φθάνουν κατά περιόδους τα 7-8bf εντός της πόλης (και κυρίως στα βόρεια τμήματα αυτής) ενώ η μέγιστη ταχύτητα έως τώρα έχει καταγραφεί στον Ρωμανό, όπως φαίνεται παρακάτω, και είναι τα 87km/h (9bf)!
Η ένταση των ανέμων, με μικρές αυξομειώσεις, θα παραμείνει σε ανάλογα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο μισό της Παρασκευής!
Δείξτε την απαιτούμενη προσοχή!
Εν τω μεταξύ, ασαφές παραμένει ακόμη το τοπίο όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, τόσο για την πόλη της Πάτρας όσο και για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής χώρας, από την Παρασκευή το βράδυ και κυρίως κατά την διάρκεια του Σ/Κ, καθώς η τροχιά του μεσογειακού κυκλώνα (medicane) που θέλουν τα προγνωστικά μοντέλα να σχηματίζεται στα νότια τμήματα του Ιονίου πελάγους, δεν είναι δυνατόν ακόμη να προσδιοριστεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ