Type Here to Get Search Results !

Καμία πρόβλεψη για ΑμεΑ στα Αστικά ΚΤΕΛ και στα υπόλοιπα ΜΜΜ!

Είναι ένα ζήτημα που έχουν θίξει αρκετοί Πατρινοί που μετακινούνται καθημερινά με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας. 
Τα λεωφορεία δεν έχουν μία υποδομή που να διευκολύνει τα άτομα ΑμεΑ στην πρόσβασή τους. Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να μην παίρνουν λεωφορείο και μη έχοντας πολλές φορές άλλο τρόπο για να μετακινηθούν, προτιμούν να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι τους. 
Το πρόβλημα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τα ΑμεΑ και το Αστικό ΚΤΕΛ. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι κοινό σε όλους τους φορείς των μέσων συγκοινωνίας. Εξάλλου, όσο δύσκολο είναι να ανέβει σε ένα λεωφορείο ένα άτομο που έχει κινητικά προβλήματα, το ίδιο δύσκολο είναι και για έναν ηλικιωμένο ή μια εγκυμονούσα. 
Δεν υπάρχει καμία υποδομή για όλες αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων. Τις προάλλες μία ηλικιωμένη γυναίκα που έχει κινητικά προβλήματα που την καθιστούν ανάπηρη, στάθηκε αδύνατον γι' αυτή να καταφέρει να ανέβει στο λεωφορείο γιατί τα σκαλιά ήταν ψηλά και το όχημα ήταν από αυτά τα παλιά που δεν έχουν έτσι και αλλιώς τέτοιες υποδομές. 
Το λεωφορείο έφυγε και η γυναίκα, παρά τις προσπάθειες που έκανε και την υπομονή της οδηγού περιμένοντάς την, δεν κατάφερε να ανέβει, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τους υπολοίπους επιβάτες. Η απάντηση της οδηγού ήταν αυθόρμητη: "Εμείς πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη που δεν μπορείτε να ανεβείτε". 
Έτσι είναι. Η οδηγός τα είπε όλα σε μία κουβέντα, όμως, οι αρμόδιοι των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς και Συγκοινωνίας, αλλά και γενικότερα οι φορείς της πόλης, δεν είναι καιρός να κάνουν κάτι για το ζήτημα των ΑμεΑ και την πρόσβασή τους στους κοινόχρηστους χώρους; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ