Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Η απίστευτη ιστορία μίας γλίστρας στο Ακταίο!!!

Ένα αίτημα που τώρα το καλοκαίρι, αλλά και όλο το χρόνο απασχολεί τους ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής του Ρίου – Ακταίου – Αγ. Βασιλείου, εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια, παρά τις επίσημες αποφάσεις όλων των συναρμοδίων αρχών. 
 Ο λόγος για την κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου ανέλκυσης – καθέλκυσης μικρών σκαφών στην παραλία Ακταίου, του Δήμου της Πάτρας. Το ιστορικό της υπόθεσης αποδεικνύει δυστυχώς τη λερναία ύδρα της γραφειοκρατίας, που αποτελεί βραχνά και τροχοπέδη όχι μόνο για τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας. Συμπολίτες που έχουν μεράκι με τη θάλασσα και επιζητούν λίγη αναψυχή για να ξεφεύγουν από τα προβλήματα της κρίσης και όχι μόνον έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την κατασκευή της «περίφημης γλίστρας» σε χώρο που έχει όλες τις εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, φορέων και αρχών από το 2016! Οι ίδιοι οι ερασιτέχνες ψαράδες έχουν προσφερθεί για τη συνεισφορά υλικών και προσωπική εργασία. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει εμπλοκή άγνωστης προέλευσης και αιτιολογίας. Ενώ δηλαδή Λιμεναρχείο, Επιτροπές Περιβάλλοντος, Δήμος και Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμφωνούν, στο δια ταύτα το θέμα έχει παραπεμφθεί από τους συναρμόδιους στις καλένδες Οι συμπολίτες μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν με αγωνία κάθε χρόνο να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις, αλλά με λύπη τους διαπιστώνουν ότι δεν γίνεται τίποτα. 
 Οι ψαράδες εκφράζουν και ένα παράπονο ασφαλώς δικαιολογημένο, καθώς τα Αραχωβίτικα διαθέτουν μικρή μαρίνα, το Αντίρριο επίσης, η Ναύπακτος το ίδιο. Μόνο στο Ρίο – Ακταίο, Αγ Βασίλειο οι μικρές βαρκούλες είναι εκτεθειμένες στα καμώματα του καιρού. Για την ιστορία να αναφέρουμε και τους αριθμούς πρωτοκόλλου των εγγράφων που είναι: για την αποκεντρωμένη διοίκηση 150954(σχετ 116762/9.8.2016 της 19.9.2016 και 150954(σχετ 116762 της 9/8/2016 της ίδιας υπηρεσίας. Το θέμα ασφαλώς δεν αντέχει στην οποιαδήποτε κριτική και η όποια ολιγωρία αφορά καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες που έχουν βαλθεί να ταλαιπωρούν γιατί έτσι θέλουν τον κόσμο που δεν μπορεί να απολαύσει έστω λίγη δροσιά στη θάλασσα….. Επίσης επισημαίνουμε την 11/2016 απόφαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Ακταίου, την 17/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρίου, το υπ’ αριθμόν 104632/2016 έγγραφο του Δήμου Πατρέων (Διεύθυνση Έργων Υποδομής) με το τοπογραφικό διάγραμμα του τοπογράφου μηχανικού Ν. Πατούχα στο οποίο αποτυπώνονται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του έργου. Στην όλη διαδικασία βάσει νόμου δεν εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ