Type Here to Get Search Results !

Έρχεται η έκδοση των φετινών εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, αναμένεται να φορτωθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Με βάση την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" θα περιλαμβάνουν μειωμένο φόρο για 1.470.962 ιδιοκτήτες ή το 23% των φυσικών προσώπων, αμετάβλητο φόρο για 3.995.181 φυσικά πρόσωπα ή το 62% και αυξήσεις φόρου από 1 έως 200 ευρώ για το 15% των φορολογούμενων.
Στην Πάτρα ο χάρτης των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων, αφήνει ανεπηρέαστες 15 από τις 29 οικιστικές ζώνες, όπου δεν υπήρξε καμία αναπροσαρμογή, ενώ μεταβολή προς τα κάτω είχαμε σε επτά ζώνες και αυξήσεις σε άλλες επτά. Μεγάλοι κερδισμένοι από την αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες βγαίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε τέσσερις οικιστικές ζώνες, όπου η μείωση των τιμών συνοδεύεται και με μείωση του συντελεστή υπολογισμού του φόρου. Συγκεκριμένα μεγάλη μείωση στις αντικειμενικές αξίες θα έχουμε στα ακίνητα της ζώνης ΙΑ, δηλαδή σε περιοχές όπως η Αγίου Νικολάου, η Λόντου, η Ναυαρίνου, η Κορίνθου, ενώ μειώσεις θα έχουμε και στην ζώνη ΙΔ, σε δρόμους όπως η Κανελλοπούλου, Μαραγκοπούλου, Γηροκομείου, Παρασκευοπούλου και Εγλυκάδος.
 Μειώσεις θα έχουμε και στις ζώνες από Ι έως Κ, σε δρόμους δηλαδή όπως η Υψηλάντου, η Κολοκοτρώνη, η Καραϊσκάκη, η Κανακάρη, η Αράτου, η Αγία Σοφία, η Νόρμαν κτλ, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι βρίσκονται περίπου οι πλούσιες περιοχές της Πάτρας όπως η Ηρώων Πολυτεχνείου και τα Ψηλαλώνια. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι υπάρχουν αυξήσεις της τάξεως των 50 ευρώ, σε λαϊκές και φτωχικές συνοικίες της Πάτρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Αγίας Τριάδος, ενώ αυξήσεις υπάρχουν και στις ζώνες ΙΗ έως ΚΒ που περιλαμβάνουν περιοχές όπως η Ακρωτηρίου, το Δασύλλιο, η Ευβοίας, η Γλαύκου κτλ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ