News
Loading...

Εκπέμπουν sos οι κάτοικοι της περιοχής

Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών συνεχίζουν να «στέλνουν» αλλοδαπούς στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, εκμεταλλευόμενα προφανώς το γεγονός ότι οι μετανάστες αγνοούν τα ενισχυμένα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία για την άμεση απομάκρυνση όσων εντοπίζονται κοντά στο νέο λιμάνι. Αποκαλυπτικά των όσων συμβαίνουν στην παραλιακή ζώνη ήταν όσα είπε η αντιστράτηγος της αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «από τις 16 Μαΐου, δηλαδή μία ημέρα μετά την απομάκρυνση 611 αλλοδαπών από τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, μέχρι και την 6η Ιουλίου, έχουν εντοπιστεί και απομακρυνθεί άλλοι 600 μετανάστες».
Οπως εξήγησε στη συνέχεια, «από τις 15 Μαΐου που έγινε η επιχείρηση για την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών, η αστυνομία κατήρτισε και εκπόνησε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, κάνει καθημερινά ελέγχους και υπάρχει εμφανής αστυνόμευση».
Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «προκειμένου να μη δημιουργηθούν εκ νέου άτυποι καταυλισμοί σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, όσους αλλοδαπούς έρχονται στην περιοχή η αστυνομία τους απομακρύνει, αφού πρώτα τους ελέγξει».
Μετά τους απαραίτητους ελέγχους των χαρτιών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα, σημείωσε η κ. Τσιριγώτη, μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία μίλησε κατά τη διάρκεια αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου ήσαν παρόντες εκπρόσωποι της πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων, είπε χαρακτηριστικά ότι ο εντοπισμός εκατοντάδων αλλοδαπών μέσα σε περίπου δύο μήνες «θα πρέπει να σας κτυπάει τα καμπανάκια». Και πρόσθεσε ότι «θα θέλαμε τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν και αυτά που έχουν υποσχεθεί να κάνουν και η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα και θα ανταποκρίνεται στο μέρος που της αναλογεί στις ευθύνες της, με τον τρόπο που πρέπει και επιβάλλεται». Μάλιστα, όπως τόνισε, σχετικά με τους ελέγχους, «είναι κι ένας μοχλός πίεσης σε αυτούς που πρέπει να πιεστούν».

Οσον αφορά το σχέδιο που εφαρμόζει η αστυνομία στην Πάτρα, αυτό περιλαμβάνει συνεχείς περιπολίες στην παραλιακή ζώνη, ειδικά απέναντι από το νέο λιμάνι, αλλά και διακριτική παρουσία στους σταθμούς του υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά και του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, μόλις κάποιοι μετανάστες φθάσουν στην Πάτρα, ακολουθούν τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι την περιοχή του πρώην εργοστασίου «Λαδοπούλου». Μόλις εντοπιστούν, ακολουθεί ο έλεγχος των χαρτιών τους και στη συνέχεια απομακρύνονται από την Πάτρα.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι οι μετανάστες απομακρύνονται, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών συνεχίζει κανονικά τις εργασίες για την κατασκευή φράχτη στην εξωτερική περίφραξη του λιμανιού, ενώ προκήρυξε διαγωνισμό για τον εξοπλισμό εποπτείας του χερσαίου χώρου και ελέγχου οχημάτων, επιβατών και αποσκευών.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι του Νότιου Διαμερίσματος με ανακοίνωση τους αναφέρουν πως παρατηρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον αριθμό των μεταναστών να αυξάνεται.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΗΜΈΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΜΕΓΆΛΗ ΑΎΞΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΡΜΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΚΑΙ ΠΈΡΙΞ ΑΥΤΟΎ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ.ΚΑΛΟΎΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ, ΤΟΝ ΔΉΜΟ, ΤΗΝ ΗΓΕΣΊΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΝΑ ΔΏΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΆΛΟΓΕΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΎΝ ΣΕ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΆΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΈΝΟΥ.ΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΎΝ ΚΑΙ ΠΆΛΙ, ΝΟΙΏΘΟΥΝ ΑΠΡΟΣΤΆΤΕΥΤΟΙ.ΔΏΣΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΛΎΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΊ ΚΑΙ ΠΆΛΙ.ΕΛΠΊΖΟΥΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΝΑ ΕΠΑΝΈΛΘΟΥΜ
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου