Type Here to Get Search Results !

Δυτική Ελλάδα: Οι μισές επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις

Πάνω από τις μισές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας, δεν κόβουν συστηματικά ή περιστασιακά αποδείξεις, όπως προκύπτει από τους προληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν τα συνεργεία εφοριακών της Α' ΔΟΥ Πατρών.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις, γεγονός που καθιστά την Αχαΐα, ως μια από τις περιοχές με την υψηλότερη φορολογική παραβατικότητα σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, από τους 1.324 επιτόπιους ελέγχους επιχειρήσεων που έχει πραγματοποιήσει η Α' ΔΟY Πατρών, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, οι 711 εντοπίστηκαν να μην έχουν προχωρήσει στην έκδοση φορολογικών στοιχείων για διάφορες συναλλαγές.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα “Πελοπόννησος της Κυριακής” πρόκειται για ποσοστό ρεκόρ σε επίπεδο παραβάσεων, που φτάνει το 53%, και το φαινόμενο δεν αγγίζει μόνο τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και αναψυχής, αλλά και άλλες κατηγορίες, όπως εμπορικά καταστήματα, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, ακόμα και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως γιατρούς, αισθητικούς, κ.ά.
Το πιο ανησυχητικό, είναι ότι η παραβατικότητα αυξήθηκε από το 48% στο 53% από το Μάιο στον Ιούνιο, δηλαδή μέσα σε έναν μήνα και αυτό, σύμφωνα με στελέχη του φορολογικού μηχανισμού, έχει άμεση σχέση με οικονομικές δραστηριότητες που αυξάνουν τον τζίρο τους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Πάντως στελέχη της φορολογικής διοίκησης, επισήμαναν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, και είναι κρίμα τόσο πολλές επιχειρήσεις να τιμωρούνται με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, με «λουκέτα» ακόμα και με ποινικές διώξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ