Type Here to Get Search Results !

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το Λαδόπουλο και τον... Θωμόπουλο

Επισημοποιείται στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλίου η εκλογή νέου προέδρου στον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε αντικατάσταση του Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου πρόσφατα. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και η μελλοντική αξιοποίηση της πρώην χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου.
Η αλλαγή στο τιμόνι του πολιτιστικού οργανισμού ήταν αναμενόμενη μετά από την αξιοποίηση του Β. Θωμόπουλου στο δημοτικό σχήμα. Επίσης, στην αυριανή συνεδρίαση το Σώμα θα κληθεί να εκλέξει εκτός από νέο πρόεδρο και ένα νέο τακτικό μέλος.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του Λαδόπουλου. Για το δημοτικό ακίνητο υπάρχει μια συμφωνία για συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου η δεύτερη να αναγείρει εκεί νέο διοικητήριο. Από τη συνεργασία θα προκύψουν για τον Δήμο κοινωφελή αντισταθμίσματα. Εφόσον δώσει ο Δήμος τη συγκατάθεσή του για την παραχώρηση του ακινήτου στην Περιφέρεια, η δεύτερη θα κληθεί να υποβάλει πρόταση για ΣΔΙΤ. Θα ακολουθήσει η εξέταση της πρότασης από την Διυπουργική Επιτροπή (θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετηθεί θετικά για το έργο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του προηγούμενου Φεβρουαρίου) και εφόσον εγκριθεί η Περιφέρεια θα κληθεί να προετοιμάσει τον σχετικό διαγωνισμό.
Θα συζητηθεί ακόμη η έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας-προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου τεχνολογίας 5G στην Πάτρα με εισηγητή τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τον Δήμο θα μπουν συμβαλλόμενα μέρη το Επιστημονικό Πάρκο και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία για να επιλεγεί ο ανάδοχος, ο οποίος σε συνεργασία με τους φορείς θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του πιλοτικού δικτύου τεχνολογίας 5G. Το συμφωνητικό συνεργασίας περιγράφει το γενικό πλαίσιο, τους στόχους και τα βήματα που απαιτούνται υπό την μορφή υπο-έργων, ώστε η Πάτρα να μετατραπεί σταδιακά σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready.
Ενδιαφέρον για τον αθλητικό κόσμο της Πάτρας θα έχει η εισήγηση της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση περιορισμένης και περιοδικής χρήσης δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε αθλητικούς συλλόγους, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ