Type Here to Get Search Results !

Τα κυκλώματα διακίνησης είναι εδώ και οι μετανάστες ξαναέρχονται

Επανέρχονται οι μετανάστες μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας, προτού καλά - καλά κλείσουν δύο μήνες από την μαζική εκκένωση που έκανε η αστυνομία.
Τα φαινόμενα, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζουν πίσω από τα Παλαιά Σφαγεία και τις εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου, αυτό δείχνουν.
Οι μετανάστες έρχονται και πάλι στην Πάτρα, αυτή τη φορά όμως στα κρυφά, προσπαθώντας να πλησιάσουν με κάθε τρόπο το νέο λιμάνι, έχοντας προηγουμένως πειστεί από τα λόγια των διακινητών.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής πίσω από τα πρώην βιομηχανοστάσια της Ακτής Δυμαίων, οι μετανάστες τις τελευταίες ημέρες έχουν επανέλθει και κυκλοφορούν στους δρόμους των εκεί συνοικιών κατά ομάδες.
Μάλιστα, ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των χώρων των Παλαιών Σφαγείων και των εγκαταστάσεων του Λαδόπουλου, σε μικρότερο όμως βαθμό από ότι ήταν πριν. Οι μετανάστες κάνουν τις εξορμήσεις τους στο νέο λιμάνι και προσπαθούν και πάλι να βρουν τον τρόπο για να ταξιδέψουν λαθραία.

Πάτρα: Τα κυκλώματα διακίνησης είναι εδώ και οι μετανάστες ξαναέρχονται

Οι Ρομά της περιοχής έγιναν "ξενοδόχοι" μεταναστών

Πού όμως διαμένουν; Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή, οι μετανάστες μένουν για λίγες ώρες με το αζημίωτο σε σπίτια όπου κατοικούν Ρομά.
Οι Ρομά γνωρίζοντας προφανώς τις ανάγκες των μεταναστών τους προσφέρουν το σπίτι τους για να κάνουν μπάνιο ή να φορτίσουν το κινητό τους, ζητώντας τους χρήματα που αντιστοιχούν σε 5 ή και 10 ευρώ.
Να λοιπόν που τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών δεν λένε να κάνουν πίσω, ούτε δείχνουν να διστάζουν μετά την εκκένωση που έγινε στην περιοχή. Τα συμφέροντα, άλλωστε, είναι πολλά.
Οι κάτοικοι της περιοχής με διάφορες ενέργειες προειδοποιούν τους αρμοδίους, να κάνουν κάτι προτού γίνει και πάλι η κατάσταση ανεξέλεγκτη.
Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους προχωρούν καθημερινά σε μαζικές προσαγωγές, τους γυρίζουν πίσω στην Αθήνα, όμως αυτοί επιστρέφουν.
Μένει να δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, με δεδομένο ότι η προσφυγική ροή προς την ηπειρωτική χώρα συνεχίζεται και το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί πάντα μία διέξοδο προς την δύση για τους ανθρώπους αυτούς.
Μια διέξοδο που θα εξακολουθεί να είναι μία φρούδα ελπίδα για τους μετανάστες και ένας σημαντικός βραχνάς για την πόλη και κυρίως για τους κατοίκους των νότιων συνοικιών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ