Type Here to Get Search Results !

Πλήρης υπογειοποίηση του τρένου από Άγ. Διονύσιο έως Αγ. Ανδρέα

Σημαντικές για την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα ανακοινώσεις έκανε κατά τη διάρκεια του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώνεται στην Πάτρα, ο  υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Σε ό,τι αφορά στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου σημείωσε ότι το Υπουργείο πήρε πρόσφατα έγκριση από την ΕΕ ώστε η Πατρών-Πύργου να είναι ένας αυτοκινητόδρομος με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι "μονοπάτι", όπως θα κατασκευαζόταν αν δεν υπήρχε υπομονή για το έργο.
Χωρίς όμως να αναλάβει δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου. Περιορίστηκε να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση φωνάζει γιατί δεν πήραν το έργο οι μεγάλες εταιρίες και τόνισε πως την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει ποιος θα αναλάβει την κατασκευή αλλά το πόσο θα κοστίσει. Ενώ, κλείνοντας αυτό το θέμα, ζήτησε να σταματήσουν οι φήμες για τον αυτοκινητόδρομο και πως
Υπόγειο το τρένο στην Πάτρα
Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε προκήρυξη του έργου διπλής σιδηροδρομικής γραμμής προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ, εντός του 2018, με βύθιση της σιδηροδρομικής γραμμής cut & cover από την Κανελλοπούλου έως Άγιο Διονύσιο και πλήρη υπογειοποίηση από Άγιο Διονύσιο έως Αγιο Ανδρέα και από εκεί σύνδεση με νέο λιμάνι και προς Πύργο. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μελέτη και για γραμμή τραμ στις δυτικές συνοικίες της Πάτρας.

Φράγμα Πείρου-Παραπείρου
Ο υπουργός Υποδομών, ανακοίνωσε επίσης πως στις 31 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, ένα έργο που έχει "κολλήσει" εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ