Type Here to Get Search Results !

Η πρώτη περιφερειακή έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Πάτρα

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απευθύνουν πρόσκληση για την πρώτη περιφερειακή έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 6 και 7 Ιουλίου 2018, στην Αγορά Αργύρη, οδός Αγίου Ανδρέου 12.
Την έκθεση θα εγκαινιάσουν την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 12:00, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στόχος της έκθεσης είναι να συστηθεί η ΚΑΛΟ στους πολίτες της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και η ενίσχυση των συνεργασιών του τομέα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τη δημιουργία δικτύων και συνεργασιών, την άντληση έμπνευσης από τις επιτυχημένες εμπειρίες του τομέα. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης του τομέα τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά 35 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) και φορείς ΚΑΛΟ, την πλειονότητα, δηλαδή, των ενεργών φορέων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον, θα μπορεί να αγοράσει προϊόντα ή να βρει υπηρεσίες, αλλά και να ενημερωθεί για τις προοπτικές και τις δυνατότητες αυτής της εναλλακτικής μορφής οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα λάβουν χώρα μία σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τις δυνατότητες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δημόσιες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης της ΚΑΛΟ σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και οι καθημερινές οικονομικές πρακτικές της ως παράγοντες κοινωνικής αλλαγής. Επισημαίνεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής σε υφιστάμενους ή υπό ίδρυση φορείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ