Type Here to Get Search Results !

Η μαζική εκκένωση της ΕΛ.ΑΣ. έκανε τους μετανάστες άστεγους

"Βούτυρο" στο ψωμί των διακινητών και των δουλεμπόρων ήταν η επιχείρηση μαζικής εκκένωσης που έγινε στους άτυπους καταυλισμούς της Ακτής Δυμαίων, μπροστά στο νέο λιμάνι της Πάτρας.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εθελοντές που εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων αυτών που έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους.
Το πρόβλημα για τους ανθρώπους αυτούς, όπως λέει το μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στο patrasevents.gr όχι μόνο παραμένει, αλλά έχει γίνει ακόμα χειρότερο.
"Το μόνο που κατάφερε να πετύχει η εκκένωση ήταν να κάνει τους πρόσφυγες άστεγους. Οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται στην Πάτρα, παρασυρόμενοι από τις υποσχέσεις των διακινητών που εξακολουθούν και δρουν ανενόχλητοι, πλέον δεν έχουν που να μείνουν.
Γυρίζουν από μέρος σε μέρος, δεν έχουν που να κάνουν ένα μπάνιο. Όλα αυτά που λέγονταν για τα Κέντρα Φιλοξενίας αποδείχθηκαν ψέματα. Κάθε μέρα γίνονται προσαγωγές από την Αστυνομία. Τους βάζουν στην κλούβα, τους διώχνουν από την Πάτρα και τους αφήνουν στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή είναι η αλήθεια” τονίζει.
Πάτρα: Η μαζική εκκένωση της ΕΛ.ΑΣ. έκανε τους μετανάστες άστεγους

Δεκάδες προσαγωγές μεταναστών σε καθημερινή βάση

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μπροστά από το νέο λιμάνι έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας.
“Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ένας μετανάστης από την Παπαφλέσσα έως τις Ιτιές και όπου βρουν κάποιον οι αστυνομικοί τον παίρνουν μαζί τους στο τμήμα, χωρίς λόγο και αιτία. Είναι δημοκρατία αυτή;“ καταλήγει.
Σημειώνουμε ότι οι προσαγωγές μεταναστών από την Αστυνομία, μπροστά στους χώρους του νέου λιμανιού, σε καθημερινή βάση είναι δεκάδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ