Type Here to Get Search Results !

Ολα έτοιμα για το πανελλαδικό νεανικό αντάμωμα στην Πάτρα

  • Την Παρασκευή 6 Ιούλη η συγκέντρωση στην Πάτρα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Από την Παρασκευή έως την Κυριακή 8 Ιούλη η κατασκήνωση στον Αλισσό
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα γίνει φέτος στην Πάτρα, στις 6, 7 και 8 Ιούλη, με σύνθημα «Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά!».
Η κατασκήνωση του Διημέρου θα γίνει στον Αλισσό και η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 6 Ιούλη στην Πάτρα,με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Γύρω από την περιοχή όπου πραγματοποιείται φέτος το Διήμερο βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αραξου, όπου συζητιέται η αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, κοντά βρίσκονται άλλα δύο στρατιωτικά αεροδρόμια, αυτά της Ανδραβίδας και του Ακτίου, όπου έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη «Awacs» του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η βάση της Ανδραβίδας φιλοξένησε τη ΝΑΤΟική άσκηση «Ηνίοχος», που ήταν ουσιαστικά «πρόβα πολέμου». Από το ίδιο αεροδρόμιο έφευγαν τα βομβαρδιστικά για τον βρώμικο πόλεμο του 2011 στη Λιβύη. Καθόλου τυχαία, αυτές τις βάσεις επισκέπτεται συχνά - πυκνά ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα... Σε αυτήν την περιοχή, λοιπόν, το Διήμερο θα αποτελέσει και φέτος ένα αντάμωμα νέων από όλη την Ελλάδα, που θα διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο και στην κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.
Σημειώνει χαρακτηριστικά η ΚΝΕ στο κάλεσμά της για το φετινό Διήμερο: «Χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα κατασκηνώνουμε στην Πάτρα, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα! Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:
  • Να μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.
  • Να συμμετέχει στα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών.
Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Τώρα να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα των λαών:
-- Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο σύστημα που τον φέρνει όλο και πιο κοντά.
-- Καμία αλλαγή των συνόρων στην περιοχή μας και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
-- Να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.
Οι λαοί να προτάξουν τα δικά τους ταξικά κοινά συμφέροντα απέναντι στους εκμεταλλευτές σε κάθε χώρα, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο φασισμό - εθνικισμό και στο σύστημα που τους γεννά».
Αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ
Ταυτόχρονα, το 27ο Διήμερο διεξάγεται φέτος που γιορτάζονται τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ και αυτό το στοιχείο δεν θα μπορούσε να μην αποτυπώνεται στις εκδηλώσεις του Διημέρου. Ετσι, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιούλη, θα γίνει συζήτηση για την ίδρυση και τη δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ.
Η παράσταση μας ταξιδεύει αρχικά στο Λακκί της Λέρου και σε μια ομάδα νέων εξορίστων που μαθαίνουν την είδηση ίδρυσης της ΚΝΕ, ενώ αργότερα διατρέχει τα χρόνια της δικτατορίας και το κλίμα της παράνομης δουλειάς στις πόλεις. Με ποιητικό τρόπο περνάμε από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου στους αγώνες της δεκαετίας του '80, αλλά και την προσφορά του σοσιαλισμού και τη σημαία που συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά μετά τις ανατροπές, τις κινητοποιήσεις της δεκαετίας του '90 που χαρακτηρίζονται επίσης από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και τους σύγχρονους αγώνες...
«Πήραμε χαμπάρι για τη δουλειά χωρίς αφέντες, τη μόρφωση που σε στέλνει στο φεγγάρι, τη λάμπα που δε σβήνει ούτε μετά από 100 χρόνια. Γνώση τρομερή πως υπάρχει κι άλλος τρόπος να μοιράζεις τ' αγαθά. Το κεφάλι του βοδιού το κάνανε ζωή τ' ανθρώπου. Ο κάθε λαός αποφασίζει για το καλό του, και θέλει το καλό του άλλου λαού. Ανταλλάζει για να ζήσει, να φτιάξει και να μάθει. Αυτό μας έδωσαν!
Ετσι κινούμε κι εμείς, γι' αυτόν τον κόσμο. Πάνε πια τα μερονυχτοκάματα, τα παιδιά χωρίς βιβλίο. Τέτοιον κόσμο θέλουμε, το λέμε. Εναν κόσμο απλό χωρίς αλισβερίσια για λείες, διχόνοιες και αδικία. Πώς και πότε θα γίνει αυτό το ξέρουμε καλά, μας το μάθανε. Περιμένουμε, δουλεύουμε ακούραστοι, έτσι και συνεχίζουμε. (...)
Εχουμε μάθει να μην αφήνουμε ποτέ τις σημαίες μας κάτω. Τις καρφώνουμε πάνω στις ελπίδες μας που είναι ποτισμένες από τη σιγουριά των νόμων, ματωμένες από τη φωτιά του αγώνα μας».
Το πρόγραμμα του φετινού Διημέρου
  • Παρασκευή 6 Ιούλη
Εναρξη Αθλητικών Τουρνουά 3x3 μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.
20.00 Συγκέντρωση στον Μόλο στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
22.30 Επίδειξη χορού από τη Χορευτική Ομάδα του δήμου Πάτρας.
23.00 Γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια με το συγκρότημα «Της Γης ανάσα».
  • Σάββατο 7 Ιούλη
10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα για τους μαθητές.
18.00 Συζήτηση με θέμα: «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974)». Με τους μαθητές θα συζητήσουν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Σήφης Κωτσαντής, στέλεχος του ΚΚE.
21.00 Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα και βίντεο με θέμα τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.
22.30 Συναυλία με τους «Kollektiva» και τους «Rebellion Connexion».
23.30 Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Κυριακή 8 Ιούλη
10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα για τους μαθητές.
Τελική φάση των Αθλητικών Τουρνουά και βράβευση των νικητών.
  • Παράλληλα, στο χώρο του Διημέρου θα λειτουργεί μαθητικό στέκι και θα υπάρχουν ξεχωριστές δραστηριότητες για τους μαθητές, όπως παιχνίδι αποστολών και γρίφων.
Παιδική κατασκήνωση για έκτη χρονιά
Να σημειώσουμε ότι και φέτος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Η παιδική κατασκήνωση θα γίνει επίσης στο κάμπινγκ στον Αλισσό, αλλά θα ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης έχει ως εξής:
  • Πέμπτη 5 Ιούλη
Πρωί: Αφίξεις από τις περιοχές - τακτοποίηση στο χώρο
Μεσημέρι: Μεσημεριανό φαγητό
Απόγευμα: Μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια παραλίας
Βράδυ: Πάρτι και παρατήρηση έναστρου ουρανού - βραδινό φαγητό.
  • Παρασκευή 6 Ιούλη
Πρωί: Πρωινό ξύπνημα - καθαριότητα - πρωινό
Επίσκεψη στο παραδοσιακό οινοποιείο «Achaia Clauss»
Δεκατιανό - μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια παραλίας
Μεσημέρι: Μεσημεριανό φαγητό
Απόγευμα: Συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση στην Πάτρα
Βράδυ: Προβολή ταινίας και συναυλία - βραδινό φαγητό.
  • Σάββατο 7 Ιούλη
Πρωί: Πρωινό ξύπνημα - καθαριότητα - πρωινό
Μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια παραλίας - δεκατιανό
Μεσημέρι: Μεσημεριανό φαγητό
Απόγευμα: Θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγες» από την ομάδα «Κόκκινα αλεξίπτωτα».
Βράδυ: Γλέντι στο χώρο της κατασκήνωσης - βραδινό φαγητό.
  • Κυριακή 8 Ιούλη
Πρωί: Πρωινό ξύπνημα - καθαριότητα - πρωινό
Ομαδικό αντιπολεμικό δρώμενο - φωτογραφίες
Μεσημέρι: Μεσημεριανό φαγητό - αναχώρηση.
  • Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: Υπνόσακο, σεντόνι, φακό, αντηλιακό, αντικουνουπικό, είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτα, σαμπουάν κ.τλ.), είδη θαλάσσης (μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες), ανοιχτόχρωμα / ελαφριά ρούχα, καπέλο, ζακέτα, αθλητικά παπούτσια, λίγα χρήματα και φάρμακα εφόσον ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ