Type Here to Get Search Results !

Η Δημοτική Αρχή απαντά στους κατοίκους της οδού Κανακάρη

Με αφορμή την απόσυρση του θέματος «Μέτρα αναβάθμισης της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, διαχείρισης της κυκλοφορίας και στάθμευσης» από το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και δημόσια επιστολή κατοίκων, θα θέλαμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να επισημάνουμε τα εξής: Η απόσυρση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γιατί θα εξεταστεί συνολικά η αντιδρόμηση της Κανακάρη, σε συνεδρίαση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η μελέτη αυτή συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία της μίνι περιμετρικής, της οποίας η ολοκλήρωση, που εκτιμάται τον Οκτώβριο, να μας έβρισκε έτοιμους. Στα πλαίσια της Δημόσιας Συζήτησης, η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε επανειλημμένες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κατοίκους, τουλάχιστον δυο φορές με τον καθένα. Ο
 διάλογος αυτός κορυφώθηκε με την ημερίδα, που η Δημοτική Αρχή είχε διοργανώσει πριν δυο μήνες. Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Κυκλοφοριακό στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας». Μεταξύ άλλων είχαν παραστεί και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι του ΤΕΕ/Δυτ. Ελλάδας, Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας, Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, της Τροχαίας Πατρών, της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων της οδού Κανακάρη, εκπρόσωπος των Κατοίκων του Κέντρου της Πάτρας, οι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Πατρέων και πολίτες. Στην ημερίδα αυτή, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, είχε, μεταξύ άλλων, προαναγγείλει την εισαγωγή του αποσυρθέντος θέματος: «Ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός χρόνων, γι’ αυτό με την ημερίδα αυτή, θέλουμε να φωτιστεί το ζήτημα από όλες τις πλευρές, γιατί μας αφορά όλους. Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου, ετοιμάζουν μελέτη, για τα αποτελέσματα όλων όσων εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν, προκειμένου να δούμε ποιες είναι οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν αργότερα και σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινούνται. Υπάρχει σε εξέλιξη μελέτη που αφορά τις αστικές συγκοινωνίες αλλά και μια ακόμα που έχει σχέση με την κινητικότητα στη ζωή της πόλης μας.» 
 Η αποσυρθείσα μελέτη, θα λάβει υπόψιν της όλη τη δημόσια συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος, τις παρατηρήσεις των τοπικών επιστημονικών και οικονομικών φορέων καθώς και των κατοίκων, στην προσπάθεια εξεύρεσης της βέλτιστης λύσης. Η μελέτη θα λάβει υπόψιν της επίσης, τις επιπτώσεις από τη λειτουργία της Μίνι Περιμετρικής, την αντιδρόμηση ή μη Κορίνθου – Κανακάρη, τη λειτουργία της Αγ. Σοφίας ως δρόμου διπλής κατεύθυνσης. Από τα κύρια ζητούμενα της μελέτης θα είναι ο καθορισμός εναλλακτικής διαδρομής των συγκοινωνιακών γραμμών στην κατεύθυνση από νότο προς βορρά (δηλ. της εξόδου) της οδού Κανακάρη, στο τμήμα της μετά το κέντρο της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις της μελέτης «Δοξιάδη». Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα ότι συζητά, παίρνει υπόψιν της όλες τις καλοπροαίρετες απόψεις, από όπου και από όποιον προέρχονται. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν και φωνές που άλλο καημό έχουν, χρησιμοποιούν την Κανακάρη και άλλους χώρους, για να «βλάψουν», όπως νομίζουν, τη Δημοτική Αρχή. Είμαστε σίγουροι ότι θα εξευρεθεί η βέλτιση λύση για την πόλη μας, σ’ αυτό το έργο και σ’ αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ