Type Here to Get Search Results !

Εργαζόμενοι έξω από εμπορικά καταστήματα

Σε εξέλιξη ήταν όλη την ημέρα οι συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων έξω από αλυσίδες καταστημάτων , προκειμένου να αποτρέψουν το άνοιγμά τους σήμερα Κυριακή. Στο σημείο βρίσκονται συνδικαλιστές και εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι μοιράζουν έντυπο υλικό και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία των πολυεθνικών. Στην αντεπίθεση από σήμερα εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι σε καταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες της Πάτρας, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των καταστημάτων και ιδιαίτερα των εμπορικών αλυσίδων
Η σημερινή κινητοποίηση χαρακτηρίζεται ως προσπάθεια, προκειμένου να ζωντανέψει το κίνημα του «Ποτέ την Κυριακή», το οποίο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα είχε ιδιαίτερη δυναμική. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για σήμερα τα τις 10:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση στο εργατικό κέντρο της Πάτρας και στη συνέχεια συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου , απ’ όπου οι εργαζόμενοι σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των επιχειρήσεων που θ’ ανοίξουν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά την ευθύνη των κινητοποιήσεων και το συντονισμό των δράσεων έχει αναλάβει το εργατικό κέντρο της Πάτρας, καθώς η νέα διοίκηση καλύπτει πλήρως τους εμποροϋπαλλήλους Σε ανακοίνωσή του ο εμπορικός και εισαγωγικός σύλλογος της Πάτρας καλεί τους καταστηματάρχες να κρατήσουν τα μαγαζιά τους κλειστά .
 potekiriaki2  Στο πλευρό των εργαζομένων ο Δήμος Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η συγκέντρωση, που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Ιούλη στις 10 π.μ., στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος. Την Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Διονύσης Πλέσσας, Αντιδήμαρχος Διοίκησης. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ