Type Here to Get Search Results !

«Πόλεμος» για τα απλήρωτα κοινόχρηστα σε πολυκατοικίες λόγω Airbnb-

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται ολοένα και συχνότερα στις συνελεύσεις των πολυκατοικιών στην Πάτρα , όπου κυρίαρχο θέμα είναι η μίσθωση διαμερισμάτων από ιδιοκτήτες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb και των όσων συνεπάγονται αυτές η μισθώσεις στη ζωή των ενοίκων κάθε πολυκατοικίας.
Σε πολλές περιπτώσεις οι ενοικιαστές των διαμερισμάτων με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης, αρνούνται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις επικαλούνται πως δεν είναι αυτοί που πρέπει να τα καταβάλουν αλλά οι ενοικιαστές. Στην περίπτωση όμως των ενοικιαστών με χρονομίσθωση, αυτοί εξαφανίζονται μόλις λήξη η μίσθωση ως δια μαγείας  ενώ σε άλλες περιπτώσεις όσοι από αυτούς εντοπίζονται υποστηρίζουν πως το ποσό που τους αναλογεί έχει ήδη καταβληθεί μαζί με το μίσθωμα που έχει συμφωνήσει και το οποίο έχει ήδη καταβάλει.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε περιπτώσεις πολυκατοικιών ή συγκροτημάτων κατοικιών στην Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, όπου με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης ενοικιάζονται δυο, τρία ή περισσότερα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα ποσά  σε κοινόχρηστα να  ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.
Η κατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ήδη βγει εκτός ελέγχου καθώς σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας αλλά  και του Δυτικού Άξονα της χώρας καθώς και των Ιονίων Νήσων , ιδιοκτήτες επιχειρούν να διώξουν τους ενοικιαστές – παρόλο που αυτοί είναι συνεπέστατοι ως προς τις υποχρεώσεις τους – προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ακίνητο μέσω της χρονομίσθωσης καθώς αυτό τους αποφέρει περισσότερα κέρδη και σε πολλές των περιπτώσεων μπορούν να φοροδιαφεύγουν.
Σε άλλες περιπτώσεις, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εταιρείες, οι οποίες ζητούν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να τους τα ενοικιάσουν και στη συνέχεια αφού αυτές τα διαμορφώνουν και τα επιπλώνουν κατάλληλα, τα επινοικιάζουν μέσω Airbnb ή άλλων αντίστοιχων ηλεκτρονικών διευθύνσεων.
ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ
Σε μαρτύριο εξελίσσεται για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας,   η  «μαύρη» βραχυπρόθεσμη μίσθωση μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες , σπιτιών και δωματίων.
AIRBNBPATRA
Σύμφωνα με έρευνα του patrastimes.gr , μόνο στην πόλη της Πάτρας υπολογίζεται ότι για τον μήνα Σεπτέμβριο μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων  διατίθενται προς μίσθωση περισσότερα από 500 διαμεριστώ ( μόνο στο  airbnb διατίθενται 306) ενώ το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις μάστιγας αν προσθέσει καείς τα ακίνητα που νοικιάζονται μέσω airbnb σε παραλιακές  και χειμερινές τουριστικές περιοχές σε όλη την Αχαΐα , από τις ακτές της Αιγιάλειας έως  την Καλογριά, καθώς και στον ορεινό όγκο και του χειμερινούς προορισμούς  του νομού
Ενδεικτικά στα Καλάβρυτα μόνο για τον Σεπτέμβριο και σε μία μόνο πλατφόρμα διατίθενται 54  διαμερίσματα, όταν  την ίδια ώρα οι ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή δίνουν αγώνα επιβίωσης και αντιμετώπισης της φορολογίας,  ενώ  την ίδια ώρα στην Καλογριά μέσω ης «γκρίζας» μίσθωσης προσφέρονται περισσότερα από 22 ακίνητα όταν επίσης οι ξενοδοχειακές μονάδες μαστίζονται από την κρίση.
Στην Ακράτα  μέσω airbnb  και άλλων site ενοικίασης προσφέρονται 110 διαμερίσματα  ενώ στο Διακοπτό προσφέρονται 100 ακίνητα . Στα Σελιανίτικα ο αριθμός των ενοικιαζομένων μέσω airbnb αγγίζει και ξεπερνά τα 110 ενώ στο Λόγγο ο αριθμός ανέρχεται σε 110 και στον Ψαθόπυργο τα 53!!!
Πρωταθλητές τα νησιά του Ιονίου
Τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς από πλευράς αριθμού καταχωρήσεων συμπληρώνουν η Κέρκυρα, η οποία την τελευταία διετία συνεχίζει να κινείται, όπως και όλα τα νησιά του Ιονίου, ανοδικά και βρίσκεται στην τρίτη θέση με συνολικά 3.700 ενεργές καταχωρήσεις και ακολουθεί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ