Type Here to Get Search Results !

Πάτρα Στην τελική ευθεία για την κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Αθανασόπουλο επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αυτεπιστασίας και της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής του Δήμου, στου Λαδόπουλου και αμέσως μετά με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ. Λίγο αργότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το γκαράζ του Δήμου επί της οδού Μιαούλη και συνάντησε τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας. Συζήτησαν μαζί τους για την μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Παράλληλα χθες, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Λεύκας και της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων στο χώρο του Συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Μελάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών, Δημήτρης Γεωργογιάννης, εκπρόσωποι Συλλόγων, και δημότες.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:  «Ως Δημοτική Αρχή το έχουμε εξαρχής ξεκαθαρίσει. Εμείς είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται και παράγουν τον πλούτο. Με τους εργαζόμενους.

Από τη στιγμή που αναλάβαμε, ως τώρα, διαθέτουμε τους υπάρχοντες πόρους στην υπηρεσία των λαϊκών συνοικιών.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τις αποθήκες του ΑΣΟ και σε λίγο θα κατασκευάσουμε ένα μεγάλο πολιτιστικό – αθλητικό κέντρο.

Στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, που ο ιδιώτης που του είχαν παραχωρηθεί από προηγούμενες δημοτικές Αρχές, τα κατέστρεψε, σε λίγο καιρό εμείς θα τα επισκευάσουμε και θα τα παραχωρήσουμε για να στεγαστούν υποδομές του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Για το Θέατρο Τέχνης το οποίο λεηλατήθηκε, προκηρύσσουμε διαγωνισμό για να ανακατασκευαστεί και να το θέσουμε και πάλι σε λειτουργία.

Ο χώρος του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλος, αν τελικά καρποφορήσουν οι προσπάθειές μας, θα αξιοποιηθεί πλήρως για τις ανάγκες των νοτίων συνοικιών.

Διαμορφώσαμε με τη φιλότιμη δουλειά των εργαζομένων  το Νότιο Πάρκο, ενώ είναι σε εξέλιξη στην περιοχή σας, παρεμβάσεις για διανοίξεις οδών και αναπλάσεις.

Την Παρασκευή πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες, να μην λείψει κανείς από τις δύο μεγάλες πορείες που ξεκινούν στις 7 το απόγευμα η μία από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και η άλλη από το γήπεδο της Παναχαϊκής.

Αν δεν βγούμε στο δρόμο θα τρίβουν τα χέρια τους οι υπηρέτες του συστήματος που μας καταπιέζει. Αν είμαστε χιλιάδες θα τους ταρακουνήσουμε. Η Παρασκευή είναι μέρα αγώνα. Να εξεγερθούμε ενάντια σε αυτούς που μας στερούν τη δουλειά και που θέλουν να πάρουν τα λαϊκά σπίτια.

Ενότητα, Συμμετοχή και Μαζικότητα για να δώσουμε την απάντηση την Παρασκευή και την Κυριακή 17 Ιούνη στις 8 το απόγευμα στο Νότιο Πάρκο».



Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, μεταξύ άλλων, είπε: «Ήρθαμε εδώ μια γενιά εργαζομένων και σήμερα το 95%  είναι άνεργοι. Τα κτίρια του ΟΕΚ μπορεί να φαίνονται όμορφα απέξω, από μέσα όμως είναι άδεια. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ανταποκριθεί στα αιτήματά μας και μας έχει βοηθήσει και στην διαμόρφωση των χώρων μας, και στο νερό και σε άλλα θέματα που δεν είναι δικής της αρμοδιότητας, αλλά αρμοδιότητας του ΟΕΚ. Πρέπει να βγούμε έξω από τα σπίτια μας, να αρχίσουμε να συζητούμε τα προβλήματά μας και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά».

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
 ????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
 ????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
 ????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
 ????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ



Παράλληλα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε χθες η λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, με θέμα την προετοιμασία της μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης που διοργανώνει ο Δήμος.

Παρόντες στην λαϊκή συνέλευση ήταν η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και δημότες.

Στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου μεταξύ άλλων, κάλεσε όλους να συμμετέχουν μαζικά κι οργανωμένα στην νέα αγωνιστική κινητοποίηση διεκδικώντας μέτρα κατά της ανεργίας και κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας.



Οι λαϊκές συνελεύσεις συνεχίζονται:

– Σήμερα Τετάρτη 13 Ιούνη Δημοτικό Διαμέρισμα Ρίου, 7.30 μ.μ. (Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Αθηνών 6).

– Παράλληλα την Παρασκευή 15 Ιούνη, θα γίνει περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών.



Επίσης αύριο Πέμπτη 14 Ιούνη:

-Στις 10.30 π.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης η Δημοτική Αρχή, θα συναντηθεί με τους σχολικούς φύλακες.

-Στις 12 το μεσ. στην ημερήσια κατασκήνωση των Ροϊτίκων, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ