Type Here to Get Search Results !

Αρνείται τη συμμετοχή της στο νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου η Ε.Ε.Α.

Με δήλωσή τους, τα μέλη της  διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας  με την παράταξη «Εργατική Ενότητα Ανατροπή», αρνούνται τη συμμετοχή τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αναλυτικά αναφέρουν:
«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε το κατρακύλισμα και τη χρεωκοπία του συνδικαλιστικού κινήματος, τόσο στην πόλη μας, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ότι το συνέδριο εκλογής διοίκησης ήταν αντιδημοκρατικό, πραξικοπηματικό φιάσκο και παρωδία. Η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας  συνεχίζει να αποπνέει μπόχα και δυσωδία, νοθεία και παραχάραξη της πραγματικής αντιπροσώπευσης των εργαζομένων. Μιλάμε για κατρακύλα και πλήρη περιθωριοποίηση, αφού μετά βίας οι ψηφίσαντες αντιπροσωπεύουν 4.000εργαζόμενους (!!) σε ολόκληρη Πάτρα.
Το εργατικό κέντρο δεν βαφτίζεται «κόκκινο»  και ταξικό επειδή κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι τις ίδιες νόθες διαδικασίες, τις δικαστικές αποφάσεις αλά καρτ (όποτε μας συμφέρουν), καταργούν κάθε έννοια πραγματικής εργατικής αντιπροσώπευσης και αυτόνομης έκφρασης του και συμμετοχής των αντιπροσώπων. Αντίθετα, το εργατικό κέντρο, κοκκινίζει από τη ντροπή του με την κινητοποίηση, όχι των εργατών, αλλά του δήμαρχου Πελετίδη, σύσσωμης της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, του βουλευτή τους, των στρατευμένων κομματικών τους μελών εν είδει σταυροφόρων (ακόμη και τα σουβλάκια και τις μπύρες από το αναβληθέν γλέντι της ανεργίας, χρησιμοποίησαν!!).
Η Εργατική Ενότητα – Ανατροπή από τις πρώτες μέρες της κρίσης στο ΕΚΠ είχε δηλώσει «Αν θέλουμε, η διαδικασία της πραγματικής εκκαθάρισης του μητρώου των σωματείων, να είναι ουσιαστική, μια λύση υπήρχε και υπάρχει και σε αυτή θα επιμείνουμε και με τη παρουσία μας εδώ.
Να γίνουν εκλογές σε όλα τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Π. για νέους αντιπροσώπους, στο χώρο του Κέντρου, χωρίς περιφερόμενες κάλπες,  με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες.»
Αυτή τη λύση την αρνήθηκαν όλοι γιατί θα αποδεικνυόταν γυμνός ο βασιλιάς.
Την αρνήθηκε η προηγούμενη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ 1( Νικολάου- Καραγεωργόπουλος) γιατί δεν βόλευε τα σωματεία φαντάσματα και τα υπερσωματεία ανά την επικράτεια.
Την αρνήθηκαν οι αρχάγγελοι της κάθαρσης του ΠΑΜΕ και της  ΠΑΣΚΕ 2  (Σπανός- Μαρμούτας- Παναγοπούλου) γιατί καταργούσε τις περιφερόμενες κάλπες στα καφενεία  και δεν βόλευε τα νέα διασπαστικά, δήθεν συνδικάτα.
Δεν συμμετέχουμε στη συγκρότηση του προεδρείου, τον κατήφορο θα τον περπατήσετε μόνοι σας. Δεν μας πτοούν οι τραμπουκισμοί, οι απειλές και οι βρισιές που δεχτήκαμε επειδή τολμήσαμε να καταθέσουμε ένσταση!! Δεν μας πτόησαν χρόνια τώρα.
Εμείς δεν χαρίζουμε το ΕΚΠ σε κανέναν νυν ή πρώην ιδιοκτήτη.
Εμείς δεν αλλάζουμε πλατεία, εμείς δεν φτιάχνουμε καρικατούρες συνδικάτων για να είμαστε  μοναδική και μη απειλούμενη πλειοψηφία.
Θα είμαστε εδώ να αγωνιζόμαστε για τη πραγματική ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος , για σωματεία μαζικά, ζωντανά, δημοκρατικά που δεν έχουν ανάγκη από κομματικούς  και εργοδοτικούς προστάτες.
Γιώργος Παπασπυρόπουλος
Βανέσα Αλιχού,
μέλη της διοίκησης του Ε.Κ.Π. με την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ