Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Τους πρώτους τουρίστες είδε η τοπική αγορά

Στην Πάτρα βρέθηκαν χθες εκατοντάδες τουρίστες που κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Culture and Shopping» που υλοποιεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία σύμφωνα με την 'Πελοπόννησος'
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον Ιούνιο, όμως θα κορυφωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και φέτος οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι υψηλοί και με προοπτικές για τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίου και εστίασης. Οι τουρίστες που μεταφέρονται στην Πάτρα ακολουθούν ένα πρόγραμμα επισκέψεων με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και στη συνέχεια τους διατίθεται ελεύθερος χρόνος μερικών ωρών για να επισκεφθούν την πόλη και να κάνουν τα ψώνια τους. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει κίνητρα επιβράβευσης για όσους τουρίστες κάνουν αγορές από πατρινές επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής των τουριστών στα ξενοδοχεία τους, γίνονται κληρώσεις δώρων που έχει προσφέρει το Επιμελητήριο και κάποιες τοπικές επιχειρήσεις, όπως ένα λεύκωμα του Πατρινού Καρναβαλιού, τοπικά κρασιά, αναμνηστικά δώρα κ.ά.
Τα κίνητρα για αγορές είναι μεγαλύτερα για τους Ρώσους τουρίστες, καθώς υπάρχουν συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τις αποδείξεις των οποίων παίρνουν επιστροφές φόρου για τις αγορές τους. Πάνω απ΄όλα όμως, αναχωρούν από την Πάτρα, έχοντας εισπράξει ένα κλίμα φιλοξενίας από την πόλη, γεγονός το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων. Το Επιμελητήριο έχει εκτυπώσει φέτος 40.000 αντίτυπα χαρτών της Πάτρας στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ρωσικά, που έχει διανείμει σε 40 ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής καθώς και σε τέσσερις τουριστικούς πράκτορες που μεταφέρουν ξένους τουρίστες.
Επίσης, για να διευκολυνθεί η επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους τουρίστες, έχουν μοιραστεί και μερικά έντυπα με βασικές εκφράσεις και διατυπώσεις. Να σημειωθεί ότι φέτος έχουν προγραμματιστεί για την Πάτρα 240 εκδρομές, πολύ περισσότερες από το καλοκαίρι του 2016, όταν είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 75 επισκέψεις τουριστικών λεωφορείων. Η αύξηση του αριθμού των τουριστών στην Πάτρα, συνδυάζεται με την έκρηξη που γνωρίζει φέτος ο τουρισμός πανελλαδικά, όμως ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για ασφαλή συμπεράσματα για την περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ