Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:Χρηματοδοτείται από Δημόσιες Επενδύσεις ο ΧΥΤΑ

Πάτρα:Χρηματοδοτείται από Δημόσιες Επενδύσεις ο ΧΥΤΑ Την απόφαση να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο «Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων», έκανε γνωστή την Παρασκευή το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που απέστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης, παρόλο που το έργο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποφάσισε να προσθέσει το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει: «Από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση υπεγράφη σήμερα και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια τις επόμενες μέρες η Απόφαση Ενταξης του έργου «Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων», συνολικού προϋπολογισμού 2,020,000 εκ. €. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα έργο που το είχε ζητήσει η δημοτική αρχή της Πάτρας και είχε χαρακτηριστεί ως εμπροσθοβαρές προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο όμως τελικά δεν είναι εφικτό, σύμφωνα με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ενώ λόγω της κρισιμότητάς του αποφασίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 Η κατασκευή του έργου αυτού έχει σκοπό η λειτουργία του ΧΥΤΑ να ανταποκρίνεται στους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί. Επίσης θεωρείται ότι με το έργο αυτό θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ μερικά χρόνια επιπλέον κερδίζοντας τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με βάση το συνολικότερο σχεδιασμό στο πλαίσιο του νέου ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας. Τονίζουμε ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα των πολιτών της Πάτρας, όπως αυτά εκφράζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και το τοπικό πολιτικό δυναμικό, παρόλο που ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα τη θετική στάση της Κυβέρνησης και τις προσπάθειές της, παρά τους πενιχρούς πόρους που διαθέτει, να επιλύσει χρόνια προβλήματα και να ικανοποιήσει πάγιες διεκδικήσεις του πατραϊκού λαού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ