Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Συνεχίζεται η πάλη με τη δυσοσμία

Πάτρα: Συνεχίζεται η πάλη με τη δυσοσμίαΣυνεχίζεται για έκτη μέρα μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα η μάχη των εργαζομένων με τα σκουπίδια, αλλά εξακολουθεί να δοκιμάζεται και η αντοχή των πολιτών στη δυσοσμία.
 Τόνοι απορριμμάτων παρέμεναν χθες στους δρόμους σε γειτονιές της ανατολικής και της νότιας Πάτρας χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοί τους για τον χρόνο που θα ξεκινήσει η αποκομιδή. Πολίτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την "Π" και το pelop.gr και διαμαρτυρήθηκαν επειδή τα σκουπίδια παραμένουν στους κάδους και έξω από αυτούς. Διαμαρτυρίες υπήρξαν από την περιοχή της οδού Μαραγκοπούλου (έξω από το σχολικό συγκρότημα) με την παρατήρηση ότι αν και δεν λειτουργεί το σχολείο, στο προαύλιό του αθλούνται καθημερινά πολλά παιδιά από τη γειτονιά. Επίσης, παράπονα εξέφρασαν δημότες από γειτονιές κατά μήκος της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου (μεταξύ Αγίου Ιωάννου Πράτσικα μέχρι και τη Μαραθωνομάχων στην Εγλυκάδα), όπου τα σκουπίδια δεν είχαν μαζευτεί μέχρι χθες το απόγευμα. Ανάλογη εικόνα παρουσίαζαν και άλλοι δρόμοι στο νότιο διαμέρισμα, με την κατάσταση να είναι απελπιστική σε σημεία που λειτουργούν καταστήματα εστίασης και τα βρώσιμα σκουπίδια έχουν αποσυντεθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Τα παράπονα των αναγνωστών αφορούν όμως και γειτονιές στις οποίες έχει γίνει αποκομιδή. «Μάζεψαν τα σκουπίδια, αλλά δεν έπλυναν τους δρόμους και τους κάδους.
Πώς να τους ανοίξουμε για να πετάξουμε τις σακούλες;». Λογικό το ερώτημα που έθεσαν στην «Π» οι συμπολίτες που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την εφημερίδα. Παρά ταύτα θα πρέπει να αναγνωριστεί στους εργαζόμενους της καθαριότητας ότι η μάχη που δίνουν για την αποκομιδή μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους είναι άνιση. Αν σε κανονικές συνθήκες ο βαθμός δυσκολίας στη δουλειά τους είναι μεγάλος, σήμερα αυτός είναι πολλαπλάσιος λόγω του όγκου των σκουπιδιών και της κατάστασης που βρίσκονται. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν με φτυάρια και άλλον εξοπλισμό να μαζέψουν τις σακούλες με τα απορρίμματα από τους δρόμους και να επαναφέρουν την πόλη σε ικανοποιητική κατάσταση. Αναμφισβήτητα πρόκειται για υπερπροσπάθεια που πρέπει να τους αναγνωριστεί. Δεν λείπουν και οι πολιτικές αιχμές για την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Πάτρα. Τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν χθες να εννοηθεί με αναρτήσεις που έκαναν στο διαδίκτυο ότι είναι εσκεμμένη η πρόθεση της δημοτικής αρχής να αφήσει τα σκουπίδια στους δρόμους έξω από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» λόγω των σημερινών εγκαινίων. Μ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (Από την έντυπη έκδοση της "Π")

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ