Type Here to Get Search Results !

ΠΑΤΡΑ: Ηλικιωμένοι βάζουν τους κλέφτες σπίτι τους-«Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ

Θύμα απατεώνων έπεσε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην Πάτρα, μια 79χρονη γυναίκα, την οποία πλησίασαν άγνωστοι δράστες, έχοντας σκοπό να αποκομίσουν παράνομα περιουσιακό όφελος με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών. Οι δράστες πλησίασαν την 79χρονη στο δρόμο και προφασιζόμενοι ότι είναι φίλοι του γαμπρού της, την έπεισαν να μεταβούν στην οικία της και να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.620 ευρώ, με το πρόσχημα ότι προορίζεται για έκδοση παραβόλου σχετικά με επιστροφή φόρου ύψους 8.700 ευρώ.
Παράλληλα, κατά την παραμονή τους στην οικία, ο ένας από τους δράστες, χωρίς να γίνει αντιληπτός, εισήλθε στην κρεβατοκάμαρα της ηλικιωμένης και αφαίρεσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, έπεσε θύμα των δραστών μια ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία έπεισαν ότι ο γιος της τους όφειλε ένα μεγάλο ποσό. Η ηλικιωμένη προθυμοποιήθηκε να το πληρώσει εκείνη αλλά, όταν μπήκε στο σπίτι της και έβγαλε 800 ευρώ για να τους τα δώσει, ο ένας από τους δράστες την ακολούθησε.
Όταν είδε πού έκρυβε τις οικονομίες της, προσποιήθηκε ότι θα πήγαινε στην τουαλέτα και, μόλις εκείνη πήγε να δώσει τα χρήματα στον συνεργό του, τρύπωσε στο υπνοδωμάτιό της και άρπαξε όλες τις οικονομίες της, ύψους 6.000 ευρώ! Η κλοπή έγινε αντιληπτή μόνο όταν οι απατεώνες βρίσκονταν πια μακριά και ενημερώθηκε η Ασφάλεια που ερευνά για να τους εντοπίσει.
ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ
Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα. Δράστες είναι τρεις ημεδαποί, δυο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 15, 16 και 35 ετών αντίστοιχα οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν 49χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος βρισκόταν έξω από το σταθμευμένο αυτοκίνητο του και με την άσκηση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν από το αμάξι, το οποίο ήταν ανασφάλιστο, το χρηματικό ποσό των 1.240 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ