Type Here to Get Search Results !

Διασκεδάζοντας στην Πάτρα - Η πολιτιστική ατζέντα

Διασκεδάζοντας στην Πάτρα - Η πολιτιστική ατζένταΛίγο πριν τελειώσει άλλη μια εβδομάδα και πριν από ένα τριήμερο, η πόλη μας περιμένει να βγούμε έξω και να διασκεδάσουμε.


Με τα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα
Με τις αποσκευές του γεμάτες παλιά και νέα τραγούδια θα εμφανιστεί σήμερα στις 9.30 το βράδυ ο Γιάννης Κότσιρας στο Αρχαίο Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό, γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα. Ο πρόσφατος δίσκος του «Ψεύτης Καιρός» μετρά λίγους μήνες κυκλοφορίας και μας έχει ήδη χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, ανάμεσά τους το «Κάθε φορά», το «Ποιο παραμύθι να βρω» και το «Και θέλω εσένα».
Στο πλάι του η Μιρέλα Πάχου, μία ερμηνεύτρια που έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος φέρνει τη δική της χροιά σε αυτές τις καλοκαιρινές συναυλίες με τη ζωντάνια, τη ζεστή φωνή και φυσικά… το ακορντεόν της.

Η «Νανά» στις Γέφυρες
To Patras Pride μαζί με το Blender Patras διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ «Νανά» στο Καφέ Γέφυρες - ΚοινΣΕπ Ένταξης σήμερα στις 21:30.
Το ντοκιμαντέρ «Νανά» είναι το πορτρέτο μιας εβδομηντάχρονης τρανς γυναίκας που έζησε στη Θεσσαλονίκη. Ο συνδυασμός αφήγησης, παρατήρησης και προσωπικού της αρχειακού υλικού δίνει μια εικόνα του πολυτάραχου παρελθόντος της, αλλά και της δύσκολης καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην ελληνική πραγματικότητα.
Η σκηνοθεσία είναι της Λάρα Κρίστεν η οποία υπογράφει και το σενάριο μαζί με την Ιρις Κατσούλα.

Ο Ιωσήφ Αλυγιζάκης στο Πολύεδρο
Σήμερα στις 20.30 στο Πολύεδρο θα βρίσκεται ο συγγραφέας Ιωσήφ Αλυγιζάκης. Αφορμή, το βιβλίο του «Σε ψάχνω στο χρόνο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πολύχρωμος Πλανήτης». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πολιτισμολόγος Μιχάλης Ιωαννίδης και ο συγγραφέας.

Ο Κρυμμένος Θησαυρός του Εθελοντισμού
Σήμερα, στις 9 το πρωί στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πάτρας, Πλαζ Αγυιάς, 200 μαθητές από 4 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας: 8ο, 44ο, 49ο και 61ο, στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση «Ανακαλύπτω τον Κρυμμένο Θησαυρό του Εθελοντισμού».
Η εκδήλωση αποτελεί την καταληκτική δράση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας που συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2016 - 2017 στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω». Η συγκεκριμένη δράση έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές των σχολείων που υλοποιούν το πρόγραμμα και μέσα από κοινές βιωματικές δραστηριότητες να καλλιεργήσουν το πνεύμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και να ευαισθητοποιηθούν στην έννοια του ενεργού πολίτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς τα παραπάνω σχολεία έχουν ενταχθεί και στο τοπικό Δίκτυο του Τμήματος με τίτλο «Μπορώ κι εγώ να προσφέρω».
Στην εκδήλωση θα συνεισφέρουν φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα οι: Κίνηση «Πρόταση», Ομάδα εθελοντισμού & ενεργοποίησης Patrinistas, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Πατρών - Νοσηλευτική Υπηρεσία, 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρίου.

«Πολύπτυχο» στον «Απόλλωνα»
Το κέντρο χορού και τεχνών Dansarte παρουσιάζει την παράσταση Πολύπτυχο σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 21.30.
Η νέα γενιά χορευτών συναντά έμπειρους δημιουργούς με σκοπό να αναδείξουν τις πολλαπλές πτυχές της έκφρασης και της τεχνικής.
Οι χορευτές της Επαγγελματικής Σχολής ερμηνεύουν τις χορογραφίες με τη συνείδηση του επαγγελματία χορευτή που πατά με στέρεα βήματα την γέφυρα που συνδέει την εκπαίδευση με την τέχνη.
Χορογραφούν οι: Τίμος Ζέχας, Τατιάνα Λοβέρδου, Γιάννης Αντωνίου, Ελένη Πανταζάτου.
Χορεύουν οι: Αναστασία Νικοπούλου, Ανναθαλία Καράμπελα, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Γεωργία Σακκά, Χρύσα Ράπτη, Νίκολα Μικέλη, Μαρία Κίκινα, Παναγιώτης Βαφειάδης.

Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα
Εως το Σάββατο 17 Ιουνίου παρατείνεται η έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μπαλάφα με τίτλο «Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα» στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Με την ολοκλήρωση της έκθεσης θα κλείσει ο κύκλος του Φεστιβάλ Μέρες Φωτογραφίας στην Πάτρα, μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας Ηδύφως και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ.

Η Ειρήνη Μπράτη εκθέτει στο «Πολύεδρο»

Η έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Μπράτη φιλοξενείται έως το Σάββατο 10 Ιουνίου στο «Πολύεδρο». Όπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης: «Χρησιμοποιώντας αυτοδύναμες φόρμες και αλληλοεξαρτώμενα στοιχεία, σύμβολα σύγχρονα μα και αρχέγονα εισχωρώ σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα ερωτήματα για το ατομικό και το συλλογικό, την ταυτότητα και την υπέρβαση, την γέννηση και το θάνατο. Οι εικόνες καταγράφουν τις στιγμές. Χρόνος, ροή, βλέμματα, στιγμιότυπα, παράλληλες δράσεις σε χώρους που συμπλέκονται: η αναζήτηση μιας ολότητας που διαισθανόμαστε μα που δύσκολα μας αποκαλύπτεται. Επιχειρείται ταυτόχρονα μια εικαστική κατάθεση εσώτερου χώρου όπου η δημιουργία δεν εξαντλείται στις φόρμες ή στις χρωματικές αρμονίες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ