Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Υπάλληλος του ΕΦΚΑ υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ

Πάτρα: Υπάλληλος του ΕΦΚΑ υπεξαίρεσε 101.000 ευρώΧρηματικό ποσό ύψους 101.000 ευρώ υπεξαίρεσε ένας υπάλληλος στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως διαπιστώθηκε από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ελέγχου σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, ο υπάλληλος τέθηκε σε δυνητική αργία, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα.

Διαβάστε επίσης

Γνωστοποιώντας τα αποτελέσματα του ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του ΕΦΚΑ, στην Πάτρα, η διοίκηση του φορέα διευκρίνισε ότι, σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των παραβατικών ενεργειών και άλλων υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και για την απόδοση των ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων. Στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης, βρίσκεται σε εξέλιξη γενικευμένος έλεγχος στο υποκατάστημα της Πάτρας, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα σε καθέναν τομέα του ξεχωριστά.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και, ήδη, διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και σε άλλο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για κρούσματα διαφθοράς.
Από την έναρξη λειτουργίας του φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει διακηρύξει «προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής της για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο, βεβαίως και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου και, προς αυτήν την πορεία, θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ