Type Here to Get Search Results !

Κρατούμενοι στην Πάτρα ζητούν απομάκρυνση γιατρού

Κρατούμενοι στην Πάτρα ζητούν απομάκρυνση γιατρούΣτο σημείο από λεπτό σε λεπτό φτάνουν αντιεξουσιαστές για την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σε κρατούμενο, που όπως καταγγέλλουν δεν του χορηγείται παραπεμπτικό για το νοσοκομείο παρά την σοβαρότητα της κατάστασης του. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου και επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο για να μεταβούν στις φυλακές.
Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών
"Στις φυλακές Πάτρας, η παθολόγος Ματίνα Αυλωνίτου αρνείται να γράψει παραπεμπτικό για το νοσοκομείο σε κρατούμενο που εδώ και μέρες παρουσιάζει δυνατούς πόνους στο στήθος και εμετούς, χορηγώντας του αντιόξινα και παραπέμποντάς τον στον ψυχίατρο θεωρώντας τους έντονους πόνους στο στήθος ως αποτέλεσμα ψυχικού πόνου. Ταυτόχρονα δεν έχει ενημερώσει κανένα κρατούμενο για τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης από τη φυματίωση, ενώ τα κρούσματα στη φυλακή Πατρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με 5 κρούσματα ήδη σε καραντίνα στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ρίου στην Πάτρα.
Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου, με προσυγκέντρωση την Κυριακή στις 11:00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Θα υπάρχει λεωφορείο για τη μετάβαση".
Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής κανείς/καμία δεν είναι ελεύθερος/η.
Η ανακοίνωση των κρατουμένων
"Οι κρατούμενοι του Κλειστού Καταστήματος Πάτρας ζητάμε την απομάκρυνση της παθολόγου του καταστήματος Ματίνας Αυλωνίτου, θεωρώντας την επικίνδυνη να ασκεί τα καθήκοντα του γιατρού στο παρόν κατάστημα αλλά και αλλού!
Συγκεκριμένα εδώ και μια εβδομάδα ο συγκρατούμενός μας Μ.Ν. 30 χρονών βασανίζεται από δυνατούς πόνους στο στήθος και εμετούς και η παθολόγος του καταστήματος χωρίς να κάνει διάγνωση, του χορηγεί αντιόξινα, όπως Maalox, Norgesic και  Paintoprazole/mylcin. Το τελευταίο είναι για το έλκος του στομάχου. Επίσης τον παραπέμπει στον ψυχίατρο θεωρώντας ότι οι έντονοι πόνοι στο στήθος  είναι αποτέλεσμα ψυχικού πόνου. Μέχρι τη σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης, αρνείται να του γράψει παραπεμπτικό για το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο συγκρατούμενός μας να υποφέρει και να βασανίζεται. Ζητήσαμε από τη γιατρό να δώσει εγγράφως τη διάγνωσή της, αλλά αρνείται. Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δεν μπορεί να εξαρτάται  από τις σαδιστικές προθέσεις μιας «γιατρού».  Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη  η απομάκρυνσή της από το κατάστημα γιατί ούτε  το λειτούργημά της ούτε το έργο της εξυπηρετεί.
Επιπλέον μέχρι τώρα δεν έχει ενημερώσει κανένα κρατούμενο για τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης από τη φυματίωση, ενώ τα κρούσματα στη Φυλακή Πατρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη έχουμε 5 κρούσματα σε καραντίνα στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ρίου στην Πάτρα, και έπεται συνέχεια αφού το τεστ μαντού έχει γίνει μόνο στο 5% των κρατουμένων!  Μετά από αιμοπτύσεις συγκρατουμένων μας και βλέποντας την εγκληματική αδιαφορία της γιατρού, εμείς οι ίδιοι οι κρατούμενοι ειδοποιήσαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα συναρμόδια Υπουργεία.
Ζητάμε από τον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας να μας προστατέψει και εμάς αλλά και τη δημόσια υγεία από μια γιατρό που άγεται και φέρεται σε ό,τι αφορά τις διαγνώσεις της, σαν μελλοντολόγος ή σαν το Μαντείο των Δελφών, χρησιμοποιώντας σαν μέθοδο την απαγωγή σε άτοπο με τον χειρότερο τρόπο, και να ελέγξει με το αρμόδιο πειθαρχικό του όργανο τη γιατρό Ματίνα Αυλωνίτου.
Ζητάμε από το Υπουργείο να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και να μην αφήνει την υγεία μας στην τύχη και στα χέρια του κατεστημένου δημοσιοϋπαλληλίστικου βαθιού κράτους με τις αγκυλώσεις του, αλλά να παρέμβει, να απομακρύνει τη γιατρό  και να στείλει στο κατάστημα ένα Γιατρό που πρώτα να είναι άνθρωπος και να τιμά το λειτούργημά του!   
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά της γιατρού απέναντι στο συγκρατούμενό μας,  παραμείναμε κατά τη μεσημεριανή κατάκλιση έξω από τα κελιά μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξεταστεί ο συγκρατούμενός μας Μ.Ν. από κανονικό γιατρό και όχι από την κατ’ επίφαση παθολόγο  του πολύπαθου Σωφρονιστηρίου Πατρών".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ